agatek26s Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Witam, całkiem niedawno wracałam z mężem od znajomych, trochę wypiliśmy więc skorzystaliśmy z usług Taxi. Niestety kierowca na skutek nadmiernej prędkości spowodował wypadek. Kilkakrotnie koziołowaliśmy i jakimś cudem, mieszcząc się pomiędzy drzewami "wylądowaliśmy" na polu. Z licznymi obrażeniami trafiliśmy do szpitala. Męża wypuścili od razu - skandal - bez badań, bez obserwacji, mnie zaś hospitalizowano 10 dni. Miałam robionych sporo prześwietleń, byłam w kilku miejscacach poszyta, mialam potłuczenia na każdym kawałku ciała łącznie z wszcząśnieniem mózgu z obrażeń wewnętrznych-ucierpiały płuca i złamania. W chwili obecnej trwa moja rekonwalescencja. Sprawą zajęłą się policja i prokurator. Na tą chwilę "pchnęliśmy" sprawę tylko mojego szpitalnego, ale co dalej, do kogo się udać, czego możemy sie domagać i na co liczyć?Adwokaci nie wchodzą w grę ponieważ dużo kosztują.Dzięuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 zgłoś się do jakiejś firmy, pomogą Ci sprecyzować roszczenie i wyciągnąć przedsądowo tyle ile się da. Odszkodowanie dostaniesz z OC sprawcy wypadku. W grę mogą wchodzić również utracone dochody jeżeli po wypadku przebywasz na zwolnieniu. Do tego zwrot kosztów leczenia, rehabilitacji, no i najwyższa część odszkodowania - zadośćuczynienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
expertis Opublikowano 22 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2008 Zbieraj wszystkie faktury za leki, leczenie, rehabilitacje, dojazdy do lekarzy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agatek26s Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Witam,dziękuję za cenne informacje.Mam jeszcze jedno pytanie - pytają nas jakiej kwoty żądamy jako zadośćuczynienie - nie wiem co na to mamy odpowiedzieć, ILE KOSZTUJE CIERPIENIE,BóL,STRES ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 sama musisz to ocenić, specjaliści opierają się w głównej mierze na orzeczeniach sądów powszechnych. wycenić musisz to więc sama .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi