nasado Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Witam, w noc sylwestrową oberwałem, rozcieta zostala warga gorna, zalozono mi 3 szwy. Co mogę wpisać we wniosku o odszkodowanie do ubezpieczali, tzn. jakie wpisać okoliczności powstania szkody, chodzi mi o takie, zeby nikt nie przyczepil sie o to, zebym nie musial nic wyjasniac. czy jezeli wpisze ze zostalem pobity uwzgednia to? dodam ze policja nie byla wzywana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegda Opublikowano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Nie wiem czy jest sens zachodu o odszkodowanie .Ja właśnie dzisiaj otrzymałam przelew na konto ,jak dla mnie śmiesznej sumy bo w kwocie 225 zł . uszczerbek na zdrowiu 3%Jestem ubezpieczona w PZU- nw ,przy sprzątaniu garażu pręt udężył mnie w twarz przy tym rozcinając górną wargę (na wysokość 4cm- zewnętrzne i wewnętrzne szwy ) i nacinając dolną ,na szczęście ząb nie został wybity, ale niestety wykruszony .Trafiłam na oddział chirurgii plastycznej .Drogą mailową wysłałam wniosek o szkodzie dołączając , opis szpitalny ,i paragon zakupu leków przez lekarza przepisanych ,na kwotę 68 zł . Do dentysty nie mogłam i jeszcze nie mogę iść ,z powodu bolącej wargi ,mając nadzieję że po otrzymaniu odszkodowania spokojnie go sobie zaleczę ,a tu niespodzianka bo do zęba będę musiała dołożyć ,nie mówiąc o o zakupieniu pudru do zamaskowania szramy . a tak na poważnie rozważam napisać odwołanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegda Opublikowano 21 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Troszeczkę poszukałam na forum, i właśnie wyszłam do PZU o przysłanie mi tabeli norm oceny procentowej na podstawie której został naliczony mój uszczerbek na zdrowiu ,i w odpowiedzi cytuję : Szanowna Pani,Trwały uszczerbek został ustalony w oparciu o "Tabelę norm oceny procentowej trwałego uszczerbku na zdrowiu",która jest złącznikiem do ZARZĄDZANIA NR 26/2003 ogólnodostępnym w internecie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Guest Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Pisze tu z trudnym pytaniem. Niestety podczas bójki z moim konkubentem uderzył mnie w twarz i przecieło mi wargę. Tylko tak powarznie że musieli mi szyć te wargę. Teraz mamtakie zgrubienie i bliznę dość widoczną. Czy ja go moge pozwać o odszkodowanie? Czy moge teraz po czasie zgłosić sie jeswzcze na policje zeby go ścigali za to? Prosze o pomoc tylko bez hejtow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 30 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2020 Szanowna Pani, w przypadku, gdy to Pani została pobita przez konkubenta, nie będąc pod wpływem alkoholu ani środków odurzających i była Pani stroną poszkodowaną możliwe jest uzyskanie odszkodowania za szkody osobowe. Wymaga to oczywiście przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego przez policję, która potwierdzi okoliczności i przebieg zdarzenia. Jeśli postępowanie zakończy się skierowaniem aktu oskarżenia podczas postępowania karnego może Pani wystąpić o nawiązkę od sprawcy. Wszelkie informacje i podstawy prawne odnajdzie Pani w poniższym wpisie: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/czy-za-pobicie-mozna-dostac-odszkodowanie/ Pozdrawiam Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi