Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Odszkodowanie za rozcięcie wargi

nasado
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w noc sylwestrową oberwałem, rozcieta zostala warga gorna, zalozono mi 3 szwy. Co mogę wpisać we wniosku o odszkodowanie do ubezpieczali, tzn. jakie wpisać okoliczności powstania szkody, chodzi mi o takie, zeby nikt nie przyczepil sie o to, zebym nie musial nic wyjasniac.

czy jezeli wpisze ze zostalem pobity uwzgednia to? dodam ze policja nie byla wzywana

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy jest sens zachodu o odszkodowanie .Ja właśnie dzisiaj otrzymałam przelew na konto ,jak dla mnie śmiesznej sumy bo w kwocie 225 zł . uszczerbek na zdrowiu 3%

Jestem ubezpieczona w PZU- nw ,przy sprzątaniu garażu pręt udężył mnie w twarz przy tym rozcinając górną wargę (na wysokość 4cm- zewnętrzne i wewnętrzne szwy ) i nacinając dolną ,na szczęście ząb nie został wybity, ale niestety wykruszony .Trafiłam na oddział chirurgii plastycznej .

Drogą mailową wysłałam wniosek o szkodzie dołączając , opis szpitalny ,i paragon zakupu leków przez lekarza przepisanych ,na kwotę 68 zł . Do dentysty nie mogłam i jeszcze nie mogę iść ,z powodu bolącej wargi ,mając nadzieję że po otrzymaniu odszkodowania spokojnie go sobie zaleczę ,a tu niespodzianka bo do zęba będę musiała dołożyć ,nie mówiąc o o zakupieniu pudru do zamaskowania szramy . ;)

a tak na poważnie rozważam napisać odwołanie .

Troszeczkę poszukałam na forum, i właśnie wyszłam do PZU o przysłanie mi tabeli norm oceny procentowej na podstawie której został naliczony mój uszczerbek na zdrowiu ,i w odpowiedzi cytuję : Szanowna Pani,Trwały uszczerbek został ustalony w oparciu o "Tabelę norm oceny procentowej trwałego uszczerbku na zdrowiu",która jest złącznikiem do ZARZĄDZANIA NR 26/2003 ogólnodostępnym w internecie .

• 7 lat później...
Pisze tu z trudnym pytaniem. Niestety podczas bójki z moim konkubentem uderzył mnie w twarz i przecieło mi wargę. Tylko tak powarznie że musieli mi szyć te wargę. Teraz mamtakie zgrubienie i bliznę dość widoczną. Czy ja go moge pozwać o odszkodowanie? Czy moge teraz po czasie zgłosić sie jeswzcze na policje zeby go ścigali za to? Prosze o pomoc tylko bez hejtow

Szanowna Pani,

w przypadku, gdy to Pani została pobita przez konkubenta, nie będąc pod wpływem alkoholu ani środków odurzających i była Pani stroną poszkodowaną możliwe jest uzyskanie odszkodowania za szkody osobowe. Wymaga to oczywiście przeprowadzenia postępowania wyjaśniającego przez policję, która potwierdzi okoliczności i przebieg zdarzenia. Jeśli postępowanie zakończy się skierowaniem aktu oskarżenia podczas postępowania karnego może Pani wystąpić o nawiązkę od sprawcy.

Wszelkie informacje i podstawy prawne odnajdzie Pani w poniższym wpisie:

https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/czy-za-pobicie-mozna-dostac-odszkodowanie/

Pozdrawiam

Marta Sordon

Pozdrawiam

Marta Sordon

Campter Odszkodowania

tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec

www.campter.pl

Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania