Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

AXA wypłata odszkodowania po kradzieży

TESTdRIVE
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na wstępie opiszę moją sytuację. Wygląda ona mniej więcej tak. Sprowadziłem pojazd ze Szwajcarii został on zarejestrowany itd itp i w końcu ubezpieczony w AXA. Auto ukradziono, zgłoszono szkodę, policja umorzyła sprawę i oczywiście tu zaczęło się przeciaganie procedury wypłaty odszkodowania, jedna Pani na infolinii mówi że wystarczy przesłać skany faxy z prokuratury i że skontaktuje się ze mną likwidator szkody i tu cisza... mija 30 dni nikt się nie odzywa po telefonie okazuje się że wysłano do mnie pismo że muszą być oryginały.. Oczywiście pismo nigdy nie dotarło. Wysyłam oryginały dostaje potwierdzenie że doszło ale teraz żądają odemknie czegoś co wydaje mi się abstrakcją.. Tu cytat

"Informujemy iż brak jest dokumentacji potwierdzającej zawarcie transakcji pomiędzy właścicielem widniejącym w zagranicznym dowodzie rejestracyjnym pojazdu a frirmą, w której pojazd został zakupiony przez obecnego właściciela."

Tu pytanie czy mają prawo o coś takiego pytać? przecież to jest tak jak bym reklamował buty i sklep żądał by potwierdzenia że kupił buty od kogoś innego i sam mi je sprzedał.

z Góry dziękuje za odpowiedzi.