Dre Posted January 24, 2013 Share Posted January 24, 2013 Witam,skręciłem sobie dzisiaj nadgarstek przewracając się na grubej powłoce lodu na stacji PKS (na peronie, czekając na autobus). Mam założoną szynę na tydzień. Czy w jakiś sposób mogę do PKS-u wystąpić o jakieś zadośćuczynienie? Jakieś pismo czy coś takiego. Czy będę potrzebował do tego świadków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dre Posted January 24, 2013 Author Share Posted January 24, 2013 Nie chodzi mi o samo odszkodowanie z PZU, tylko o zadośćuczynienie od PKS-u. Świadków nie mam znajomych więc to raczej niemożliwe. Zdjęcia ewentualnie dam radę zrobić w poniedziałek, będzie się liczyło? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prav-nick Posted January 25, 2013 Share Posted January 25, 2013 Dre wrote:Nie chodzi mi o samo odszkodowanie z PZU, tylko o zadośćuczynienie od PKS-u. Świadków nie mam znajomych więc to raczej niemożliwe. Zdjęcia ewentualnie dam radę zrobić w poniedziałek, będzie się liczyło?Będzie ciężko moim zdaniem. Ponieważ bez świadków zdarzenia, dokumentacji fotograficznej, PKS będzie zapewne odmawiał przyjęcia odpowiedzialności twierdząc, że do zdarzenia równie dobrze mogło dość gdzie indziej.Również to, że Pan porobi fotki 4 dni po zdarzeniu, może nie być wystarczającym dowodem, ponieważ w ciągu 4 dni (zwłaszcza w zimie) dużo może się w pogodzie zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now