Skrecenie kregoslupa lezdzwoego i szyjnego niskie odszkodowanie z PZU!
Założył darko3714, 22 stycznia 2013 · 372 wyświetlenia
Witam
Proszę o kontakt pod nr 723-433-403
nasza firma ustali dokładny uszczerbek na zdrowiu i pomoże Panu uzyskać odszkodowanie
DRB Centrum Odszkodowań
Witam. No tak, faktycznie nie zawsze ubezpieczyciel wzywa na komisję, często procent uszczerbku na zdrowiu jest ustalany na podstawie tabeli. Jednak z OC sprawcy wypadku należy się nie tylko odszkodowanie za określony trwały uszczerbek na zdrowiu, ale również zadośćuczynienie, za ból, za utrudnienia związane z wypadkiem, problemy w pracy z tego powodu, za stres i cierpienia psychiczne itd. W tym wypadku pisanie odwołania jest jak najbardziej wskazane, proszę się nie godzić na jakąś małą kwotę bo przy opisanych tu urazach 1% z tabeli to za mało. Proszę też nie dać się wkręcić i nie podpisywać w razie czego oświadczenia że bierze Pan to co dają i nie ma więcej roszczeń, tym można zamknąć sobie drogę do ubiegania się o wyższe odszkodowanie.
Pozdrawiam
Maria
Co do pytania czy znam się na odszkodowaniach to nie jestem prawnikiem, ale trochę na ten temat wiem. Też jestem tzw. agentem jednej z firm odszkodowawczych, więc jeśli ma Pan pytania to chętnie doradzę. Z polis NNW zwykle tak bywa że procent uszczerbku przyznają z tabeli, jak najbardziej warto się odwoływać bo powszechnie wiadomo że TU zaniżają kwoty odszkodowań albo kombinują żeby w ogóle nic nie dać. Wydaje mi się że w przypadku Pana obrażeń ten 1% to niewiele, ja miałam kiedyś złamaną rękę, lewą i w dodatku to nie było nic skomplikowanego. Polisa to zwyczajna grupowa z pracy na najniższą kwotę a dostałam 4% uszczerbku. Proszę walczyć o swoje, jak trzeba wpłacać składkę to nie mają żadnych obiekcji.
Pozdrawiam