Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Mam problem gdzie sie zglosic ZUS czy PZU

radomianinXXXX
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem w 2011 roku tata nie wiem jak to nazwac a mianowice jadl sniadanie w samochodzie firmowym i gdy chcial wysiasc po prostu upadl chial stanoac na nogach i stracil czucie w nogach caly czas byl przytomny nie mogl nimi poruszac kierownik go przywiozl do domu ja niewiele myslac zabralem tate w samochod i zawozlem do szpitala na izde przyjec po paru dniach odzykal czucie lecz do tej pory boryka sie z tym, chodzi o kulach ciagla rehabiltacja mam orzeczenie niezdolnosci do pracy jest na rencie teraz bedzie znow stawal na komisji o stala rente,dowiedzialem sie ostatnio ze moze ubiegas sie z ZUSU badz PZU o odzkodowanie nikt nas nie poinformowal o tym fakcie tym bardziej ze leczenie jest kosztowne bo leki nie sa refundowane i nie wiemy gdzie sie skierowac bo nie bylo to nigdzie zglaszane ale swiadkowie z pracy sa i ma jakis procent wyliczony niezdolnosci czekam na panstwa pomoc z gory dziekuje

rozumiem a wlasnie slyszalem ze mozna sie takze ubiegac o odszkodowanie takie jedno razowe typu za kazdy procent uszerbku na zdrowiu tylko nie wiem gdzie o takie cos sie dowiedziec... bo wypadek to nie byl tylko stalo sie to nagle takie zdarzenie losowe jakby badz jak by choroba zawodowa