Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Samochód zastępczy a problemy z wypłacenie z AXA

sylwana
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Prowadzę DG i uległem wypadkowi dnia 16.03.2013- tzn. inna osoba wjechała w tył mojego samochodu - dostałem odszkodowanie za samochód i wrzuciłem to w przychód a naprawę za samochód w koszty. Na czas naprawy wynająłem samochód zastepczy na 14 dni i Axa zapłaciła mi tylko za 4 dni. Faktury za wynajem samochodu nie wrzucałem w koszty, ale staram się o zwrot ponieważ samochód jest w DG jako środek trwały. Chcę także uzyskać pieniądze za całośc faktury 1700 zł wraz z vatem, bo nie jestem czynnym płatnikiem vat, korzystam ze zwolnienia. Axa prosi mnie o przesłanie oryginału faktury za naprawę samochodu i tego też nie rozumiem skoro otrzymali oświadczenie z mojego warsztatu, że samochód został naprawiony, Nie wiem już co mam dalej robić i jak z nimi walczyć- wnet będzie rok czasu od kolizji. Przedłożyłem im ksero umowy wynajmu samochodu zastepczego, ksero faktury, i oświadczenie, że nie mogłem korzystać w tym czasie z innego pojazdu, a oni nadal upierają się,że mam przysłać oryginał faktury za naprawę samochodu. Skoro część kwoty za wynajem samochodu dostałem to po co im faktura za naprawę. To kolejne granie na zwłokę. Pomózcie