rutenford Opublikowano 19 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam serdecznie, potrzebuje porady na temat odszkodowania ws szkód wyrządzonych przez psa. W jednej z nocy na posesji na której miałem zaparkowane auto, pies dobrał się do karoserii mojego auta. Dwa nadkola podrapane, maska i przedni zderzak również, są to na tyle głębokie rysy że sama polerka nie starcza, do tego grill połamany i troszkę zderzak obniżony. Auto miałem zaparkowane na posesji która jest ubezpieczona. Dodam jeszcze że jestem pod tym adresem zameldowany na pobyt stały, lecz mieszkam na co dzień pod innym adresem, nie jestem również właścicielem tej posesji. Czy ktoś może mi poradzić jak wygląda cała procedura zgłaszania takiej szkody i czy wogóle moje roszczenia są podstawne. Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 rutenford wrote: Witam serdecznie, potrzebuje porady na temat odszkodowania ws szkód wyrządzonych przez psa. W jednej z nocy na posesji na której miałem zaparkowane auto, pies dobrał się do karoserii mojego auta. Dwa nadkola podrapane, maska i przedni zderzak również, są to na tyle głębokie rysy że sama polerka nie starcza, do tego grill połamany i troszkę zderzak obniżony. Auto miałem zaparkowane na posesji która jest ubezpieczona. Dodam jeszcze że jestem pod tym adresem zameldowany na pobyt stały, lecz mieszkam na co dzień pod innym adresem, nie jestem również właścicielem tej posesji. Czy ktoś może mi poradzić jak wygląda cała procedura zgłaszania takiej szkody i czy wogóle moje roszczenia są podstawne. Pozdrawiam serdecznie W pierwszej kolejności należy zapoznać się z daną polisą aby przeanalizować zakres jej odpowiedzialności. Drugim sposobem może być ustalenie właściciela psa i kierowanie roszczeń bezpośrednio do niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
509096812 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Witam, Proszę się dowiedzieć czy właściciel psa ma wykupione OC na dom. Jeżeli tak to może sie Pan starać o odszkodowanie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi