lusia 52 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Witam! 23.02.2013 w drodze do pracy wraz z kołeżanką przechodząc w przejściu podziemnym poślizgnęła sie i upadła na schody.Poczułam ból lewej ręki, ale kontynuowałam drogę do pracy.Ze względu na powiększającą się opuchliznę i ból udała się do Szpitala na SOR,gdie rozpoznano złamanie końca dalszego kości promieniowej lewej.Założono gips na 6 tygodni. Schody były ślizkie(błoto pośniegowe i białe pasy na stopniach). Nie mam innego ubiespieczenia , tylko ZUS.Wiem ze mam prawo do 100% z L4. Moje pytanie:1.ile płaci-pracodawca, ile-zus? 2.Czy mam prawo na odszkodowanie od własciciela schodów w podziemiach, jakie potrzebne dokumenty? Świadka mam, zdjęcia-nie. Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.chlapeksokrates-odszkod1661348266 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 napewno potrzebny swiadek , zdjecie tez by bylo dobre, oczywiscie dokumentacja medyczna i mozna sie starac o odszkodowanie od wlasciciela lub osoby odpowiedzialnej za niezabezpieczone schody kwota najnizsza o jaka mozna walczyc to 20 tys rosnie ona jednak i jest bardzo indywidualna w razie pytan prosze o tel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lusia 52 Opublikowano 7 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 A jake dokumenty miała by zlożyc i do kogo i w jakim terminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.chlapeksokrates-odszkod1661348266 Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 od momentu wypadku ma trzy lata na zlozenie dokumentów musi sie dowiedziec do kogo naleza schody i kto je zaniedbal i niezabezpieczyl i zlozyc papiery do towarzystwa ubezpieczeniowego wlasciciela schodów papiery to oczywiscie historia choroby oswiadczenie swiadko i poszkodowaniej oraz inne itotne w sprawie rachunki skierowania do poradni czy na rehabilitacje ogolnie wszystko co jest zwiazane ze sprawa kwota to jak wymienilam wczesniej minimum 20 tys ale towarzystwo rzadko wyplaca nalezna kwote jezeli chcesz walczyc o wiecej oddaj sprawe firmie odszkodowawczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi