chrisbp Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 Jeśli w przeszłości jako dziecko byłem prześladowany w szkole podstawowej i gimnazjum psychicznie i fizycznie, a teraz został mi po tym uraz psychiczny taki, że boję sie wszystkiego i wszystkich, to mogę się domagać jakiegoś odszkodowania? Mam 22 lata, jeden z oprawców jest w Anglii, a drugi siedzi w więzieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imported_michal Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 wszelkie roszczenia przedawniają się po 3 latach, a po wyroku karnym - po 10 latach.Wyobraź sobie ile pracy by miały sądy gdyby wszyscy ze swoimi zaszłymi roszczeniami zaczęli występować? musi być jakiś termin po którym wina sprawcy wygasa. nie ma szans najmniejszych w moim mniemaniu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi