gabrynia2003 Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 Witam, chciałabym się dowiedzieć czy przy staraniu się o odszkodowanie z prywatnego ubezpieczenia oraz o jednorazowe odszkodowanie z ZUS z tytułu uznanego wypadku przy pracy warto załatwiac sprawę przez adwokata?Czy raczej poczekać aż zaproponuja konkretną kwotę odszkodowania i wówczas gdy będzie niesatysfakcjonująca nająć adwokata? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Witam, korzystanie z usług pośrednika czy adwokata nie ma sensu w tak wczesnym okresie dochodenia roszczeń. Należy zwrócić się w momencie napotkania ,,schodów''. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczakada Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Witam, gdyby jednak okazało się, że pojawiają się problemy - a ja niestety musiałem przez takie przebijać się przez ponad pół roku, warto wybrać kancelarię prawną specjalizującą się w zagadnieniach prawa. Wybrana przeze mnie doskonale poradziła sobie z pokonaniem pewnych podnoszonych przez ubezpieczycieli nieścisłości dokumentacyjnych, których nie byłem w stanie sam wytropić. Wydane na to pieniądze zwróciły się moim zdaniem z nawiązką i nigdy nie maiłem jakichkolwiek problemów z kontaktem z prawnikami tej kancelarii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts