niki Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Witam,mialam kolizje nie z mojej winy. Problem w tym,ze mam jeszcze stare p.jazdy tzw.papierkowe.Chce nadmienic,ze moj samochod jest po ogledzinach przez specjaliste d/s likwidacji szkod( z polisy sprawcy)Okazalam wszystkie dokumenty oraz p.jazdy i nie doczepil sie do niego,ze nie wymienione. Wymagane uprawnienia mam,jedynie nie wymieniony dokument a p.jazdy mam bezterminowe.Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 niki wrote: Witam,mialam kolizje nie z mojej winy. Problem w tym,ze mam jeszcze stare p.jazdy tzw.papierkowe.Chce nadmienic,ze moj samochod jest po ogledzinach przez specjaliste d/s likwidacji szkod( z polisy sprawcy)Okazalam wszystkie dokumenty oraz p.jazdy i nie doczepil sie do niego,ze nie wymienione. Wymagane uprawnienia mam,jedynie nie wymieniony dokument a p.jazdy mam bezterminowe.Prosze o odpowiedz.Pozdrawiam Witam, proszę wybaczyć, ale nie doszukałem się pytania w tym poście i ciężko będzie udzielić odpowiedzi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niki Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Juz wyjasniam,czytalam na forach,ze ubezpieczyciele w takich sytuacjach wyplacali odszkodowania a potem wystepowali o zwrot wyplaconej kwoty tzw.regres? (czepiali sie nie wymienionego p.jazdy.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Regres przysługuje TU po wypłacie odszkodowania m.in. w przypadku gdy kierujący (sprawca) nie posiadał uprawnień do prowadzenia pojazdu) brak ważnego dokumentu nie oznacza utraty uprawnień, czyli w tym wypadku ubezpieczyciel nie ma podstaw do regresu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts