vasylek Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Witam, pisalem juz o wypadku przy pracy - BHP protokol ujawnia wine pracodawcy.Dostalem juz odszkodowania z ubezpieczalni i ZUS ( zus mnie nie satysfakcjomuje , pomylono sie i w protokole wpisano reke lewa a w rzeczywistosci rana jest na rece prawej - JESTEM PRAWORECZNY ) chcialem poniesc pracodawce do odpowiedzialnosci - w koncu to wypadek przy pracy z racji braku procedur i zlego sprzetu zwrocilem sie z pismem o udzielenie info o nazwie ubezpieczyciela i numerze polisy OC zeby sprawr skierowac bezposrednio do Towarzystwa ubezpieczen.pracodawca odmowil udzielenia informacji .Nie wiem stad czy pracodawca ma czy nie ma OC wobec pracownikow . co moge w takiej sytuacji zrobic?dziekuje z goryMichal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz Posted February 21, 2013 Share Posted February 21, 2013 Witam, jeżeli pracodawca odmawia to kierować roszczenia bezpośrednio do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts