czy tak mozna

Założył daniel1978, 22 lutego 2013 · 310 wyświetleń

daniel1978
witam mam pytanie mialem kolizje zostalo uszkodozne moje auto przez innego uczestnika byla policja sprawca kolizji wyslal do t.u druk na ktorym opisal przebieg zdarzenia notatke z policja rowniez posiadaja w aktach lecz nie chca mi wyplacic za auto poniewaz chca zobaczyc auto spracy ktory je sprzedal a nowy wlasciciel podklepal auto i jest na chwile bierzaca na terenie niemiec czy moga w ten sposob sobie pogrywacczy bede teraz czekal w nieskonczonosc
daniel1978

WITAM TEZ WYDAJE MI SIE ZA BEZPODSTAWNE LECZ NIE POWIEDIZANE JEST MI DLACZEGO TO TAKIE WAZNE SLAD FARBY Z TAMTEGO AUTA JEST NA MOIM POINFORMUJE FORUM JAK TO SIE ZAKONCZY GDYZ CZEKAM NA WIADOMOSC PO OGLEDZINACH JEST TO BYLE PTU A TERAZ GOATHER Z WYCENA AUTA TEZ PRZECHOLOWALI ZAWYZYLI WARTOSC NAPRAWY ZEBY WYSZLA SZKODA CALKOWITA I DOLOZYLI FELGE DO WYMIANY GDZIE INFORMOWALEM ZE NIE JEST TAK USZKODOZNA ZE DA SIE JA NAPRAWIC ZA 300 ZL A FELGA 3.500 W KOSZTORYSIE

UWZGLEDNILI 18 CALOWA FELGE A SA 19 NIE TEN MODEL AUTA NO NAPISALI ZE MOJE AUTO MA SZYBERDACH A W RZECZYWISTOSCI NIE MA BYLEM ROWNIEZ RZECZOZNAWCA NA MIEJSCU ZDARZENIA GDZIE ZROBIL ZDJECIA I ELEMENTOW POZOSTALYCH PO ZDARZENIU

szkodnik

Art. 16. ustawy o ubezp. obowiązkowych

3. Osoba, której odpowiedzialność jest objęta ubezpieczeniem obowiązkowym, a także osoba występująca z roszczeniem, powinny przedstawić zakładowi ubezpieczeń, Ubezpieczeniowemu Funduszowi Gwarancyjnemu lub Polskiemu Biuru Ubezpieczycieli Komunikacyjnych posiadane dowody dotyczące zdarzenia i szkody oraz ułatwić im ustalenie okoliczności zdarzenia i rozmiaru szkód, jak również udzielić pomocy w dochodzeniu przez zakład ubezpieczeń, Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny lub Polskie Biuro Ubezpieczycieli Komunikacyjnych roszczeń przeciwko sprawcy szkody.

O ile szkoda jest znacznych rozmiarów, to standardowym działaniem ubezpieczyciela jest wykonywanie oględzin pojazdu sprawcy.