Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

WYPADEK PRZY PRACY ,A MYLNA DECYZJA ZUS.PROSZĘ O POMOC

betti67
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Miałam wypadek przy pracy i obecnie jestem na świadczeniu rehabilitacyjnym. ZUS przysłał mi decyzję,że twierdzi iż mój wypadek był spowodowany rażącym niedbalstwem na podstawie opisu zdarzenia w protokole powypadkowym. Twierdzę,że jest to absolutna nie prawda. A dodatkowo nie zostało napisane ,że maszynę na drugi dzień remontowano ponieważ zepsuty miała włącznik. Mnie w dzień wypadku postawiono do pracy przy tej maszynie, choć tak naprawdę to moje miejsce pracy było przy innej maszynie. Do tej pory nie mogę sobie uzmysłowić jakim cudem doszło do wypadku. pracowałam przy prasie,którą zalącza się lewą ręką ponieważ przycisk się tam znajduje. Element,który miałam sprasować przesunął się ,więc chciałam go poprawić, a maszyna załączając się wciągnęła mi lewą dłoń.więc dlaczego maszyna się włączyła jeśli ja nie moglam tego zrobić,bylo to wręcz nie możliwe. To że chcialam poprawić element do sprasowania było moim rażącym niedbalstwem? To było moim obowiązkiem,żeby wykonać pracę prawidłowo!

Mam możliwość odwołania się do sądu ale nie wiem jak je sformułować by było wiarygodne ,może muszę podeprzeć się paragrafami bo wiem że decyzja jest absolutnie niezgodna z prawdą. BARDZO PROSZĘ O SZYBKI KONTAKT PONIEWAŻ ZOSTAŁO MI JUŻ NIEWIELE DNI NA ODWOŁANIE SIĘ.