raf Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Witam.składałem do ubezpieczali PZU o odszkodowanie z doznanego uszczerbku na zdrowiu który doznałem w styczniu 2013r. w zdarzeniu drogowym (nie z mojej winy) tj. skręcenie i naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa jednakże w dniu dzisiejszym ubezpieczalnia powiadomiła mnie że należy mi się tylko 1% gdyż w roku 2010 miałem samo skręcenie kręgosłupa szyjnego - czyli za ten sam uraz nie należy mi się odszkodowanie. Proszę o poradę czy mogą tak postąpić i czy mogę się odwoływać. Pozdrawiam i dziękuje za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.chlapeksokrates-odszkod1661348266 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 z wlasnego ubezpieczenia za duzo pan nie wywalczy ale moze z oc sprawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 raf wrote:Witam.składałem do ubezpieczali PZU o odszkodowanie z doznanego uszczerbku na zdrowiu który doznałem w styczniu 2013r. w zdarzeniu drogowym (nie z mojej winy) tj. skręcenie i naderwanie odcinka szyjnego kręgosłupa jednakże w dniu dzisiejszym ubezpieczalnia powiadomiła mnie że należy mi się tylko 1% gdyż w roku 2010 miałem samo skręcenie kręgosłupa szyjnego - czyli za ten sam uraz nie należy mi się odszkodowanie. Proszę o poradę czy mogą tak postąpić i czy mogę się odwoływać. Pozdrawiam i dziękuje za poradyJeśli w wyniku wypadku uszkodzony został organ, który był uszkodzony wcześniej należy porównać jak zwiększył się trwały uszczerbek na zdrowiu. Ubezpieczyciel ma prawo postąpić tak jak w Pana przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 wojtole wrote:Moim zdaniem mimo wszystko powinien Pan walczyć o swoje. Proszę o kontakt mailowy. Możemy zgłosić taką sprawę do mojej kancelarii, nic to Pana nie kosztuje, jeśli sprawa zostanie odrzucona przez naszych prawników, będzie miał Pan pewność, że nie uda się nic wywalczyć.Wywalczyć się da napewno tylko pytanie ile...Srawy odrzucane będą ze względu na ich rentowność. Firma nie zajmie się sprawą jeżeli nie będzie pewnego pułapu kwotowego. Więc mylne jest Pana powiedzenie o pewności.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi