madzinnka Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Witam. szłam do szpitala do koleżanki w odwiedziny. Na terenie szpitala, pod oddziałem, do którego szłam poślizgnęłam się i złamałam nogę w kostce w 3 miejscach. Jestem po operacji, zostały mi wszczepione 4 śruby. Tydzień leżałam w szpitalu, kolejne 6 tygodni nosiłam gips. Rany nie chciały się goić, noga była bardzo potłuczona więc musiałam leżeć. Chce uzyskać odszkodowanie od szpitala pod którym się przewróciłam, jestem młodą osobą a złamałam sobie nogę tak, że nikt nie mógł uwierzyć, że tak można na oblodzonym chodniku. Jakby w moje miejsce poślizgnęła się starsza osoba to zapewne już by nie żyła. Proszę o wskazówki od czego trzeba zacząć. Na dokumentach z pogotowia jest dokładna adnotacja skąd zostałam zabrana (teren szpitala, pod budynkiem oddziału nefrologii),wyczytałam że świadkiem świadkiem może być pan z pogotowia, tylko, czy on ma obowiązek być świadkiem? czy może odmówić? Poza tym mój chłopak był po zdarzeniu na miejscu wypadku i zrobił zdjęcia. świadkiem będzie tez moja koleżanka, która czekała na mnie po drugiej stronie ulicy, bo nie szła ze mną w odwiedziny bo nie znała tej koleżanki. Dzwoniłam do szpitala, ale Kierownik administracyjny zbył mnie mówiąc, że to mój ubezpieczyciel powinien się skontaktować z ich ubezpieczycielem. Mam ubezpieczenie grupowe w pracy i mój ubezpieczyciel powiedział że to są bzdury. Ponad to udało mi się dowiedzieć że szpital ma wykupione OC w PZU od takich wypadków. Proszę o poradę, Czy jak zadzwonię do PZU to podadzą mi nr polisy? W jaki sposób mam zgłosić taki wypadek w tym szpitalu? O jakie odszkodowanie mogę się ubiegać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Natalia_a_w Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Jeśli zdarzenie o którym Pani mówi miała miejsce na chodniku to tzw .sprawa chodnikowa. Dobrze, ze posiada Pani zdjęcia i świadków to z pewnością pomoże w ewentualnym prowadzeniu sprawy. Myślę, że warto powalczyć o większe odszkodowanie niż te z PZU. Proszę napisać do mnie maila, pracuje w kancelarii, specjalizujemy się w odszkodowaniach. Pozdrawiam Natalia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi