hart999 Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 WitamWczoraj zawracalem na drodze na 3 razy o malym natezeniu ruchu nie posiadala ona pasow chodnika chcialem zawrocic jak juz chcialem ostatni raz cofnac nagle mloda kobieta zamaist poczekac na swoim pasie bo stalem prostopadle do neij zaczela nagle wjezdzac na druga strone drogi a ja wtedy wykonywalem manewr cofanai i stluklismy sie czy to jest moja wina ??nie maielm czasu i spisalismy oswiadczenei ze sie przyznaje czy moge teraz cos zrobic wycofac to i czy wgl to jej wina??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted March 17, 2013 Share Posted March 17, 2013 Tak,, to pana wina, bo cofając należy zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa innym poruszającym się drogą pojazdom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hart999 Posted March 18, 2013 Author Share Posted March 18, 2013 ale ja to robilem ok 7 m od skrzyzowania bedac w ruchu czyli nie mogla mnie wyprzedzic bo manewer wyprzedzania jest niedozwolony na skrzyzowaniu to tez popelnila wykroczenie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miszka Posted March 18, 2013 Share Posted March 18, 2013 Być może popełniła wykroczenie, ale to nie zmienia faktu, że jest Pana wina, bo cofając nie zachował pan szczególnej ostrożności. Jej ew. wykroczenie to inna sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now