alvineek Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Witam serdecznie.Jestem uczniem trzeciej klasy gimnazjum, w dniach 07.03.2013 - 14.03.2013 leżałem w szpitalu, dnia 08.03.2013 miałem operowany wyrostek robaczkowy.Jestem w ubezpieczeniu grupowym PZU, mama płaciła bodajże 35 zł na początku roku. Mocne bóle złapały mnie w szkole, poszedłem do pielęgniarki otrzymałem pomoc, aczkolwiek mama musiała dzwonić do Pani Pedagog i mnie zwolnić z zajęć szkolnych po czym poszedłem do lekarza rodzinnego, otrzymałem skierowanie do chirurga, i tego samego dnia zostałem przyjęty do szpitala. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie za pobyt w szpitalu i operację ? Proszę o szybką odpowiedź.Z poważaniem Adrian J. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Logmarcin Posted March 19, 2013 Share Posted March 19, 2013 Musisz szczegółowo opisać co się konkretnie wydarzyło, inaczej trudno będzie coś doradzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alvineek Posted March 19, 2013 Author Share Posted March 19, 2013 Poszedłem rano do szkoły, z lekkim bólem brzucha. Po 2 godzinie lekcyjnej poszedłem do pielęgniarki szkolnej, gdzie ta dała mi Nospę (1), nie pomogło mi, więc po kolejnych dwóch godzinach lekcyjnych poszedłem do pielęgniarki i tym razem otrzymałem dwie nospy, ponieważ jestem ociężały. Zapytała mnie czy miałem usuwany wyrostek, powiedziałem, że nie. Zadzwoniłem do mamy, powiedziałem, że mogę mieć wyrostek i zwolniła mnie z zajęć szkolnych. Po zwolnieniu z zajęć poszedłem prosto do lekarza rodzinnego, ten mnie zbadał i dał skierowanie do chirurga, po wizycie u lekarza, wróciłem do domu, przebrałem się i pojechałem do szpitala. Tam mnie przyjęli, na drugi dzień operowali mi wyrostek robaczkowy, po operacji źle się czułem, i dodatkowo leciała/leci mi ropa z krwią z tej rany, teraz mniej ale leci. No, wcześnie wyczytałem, że skoro mam ubezpieczenie szkolne to mogę starać się o odszkodowanie za pobyt w szpitalu i za operację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anlex Posted March 21, 2013 Share Posted March 21, 2013 alvineek wrote:Witam serdecznie.Jestem uczniem trzeciej klasy gimnazjum, w dniach 07.03.2013 - 14.03.2013 leżałem w szpitalu, dnia 08.03.2013 miałem operowany wyrostek robaczkowy.Jestem w ubezpieczeniu grupowym PZU, mama płaciła bodajże 35 zł na początku roku. Mocne bóle złapały mnie w szkole, poszedłem do pielęgniarki otrzymałem pomoc, aczkolwiek mama musiała dzwonić do Pani Pedagog i mnie zwolnić z zajęć szkolnych po czym poszedłem do lekarza rodzinnego, otrzymałem skierowanie do chirurga, i tego samego dnia zostałem przyjęty do szpitala. Czy należy mi się jakieś odszkodowanie za pobyt w szpitalu i operację ? Proszę o szybką odpowiedź.Z poważaniem Adrian J.Świadczenie za pobyt w szpitalu będzie Panu przysługiwało o ile przewidują to ogólne warunki ubezpieczenia i musi Pan ustalić to w szkole lub u ubezpieczyciela. Z reguły ubezpieczenia szkolne nie zawierają tego typu świadczeń w swoim zakresie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts