kolanowiec Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witam3 lata temu przeszedłem operację rekonstrukcji więzadła krzyżowego przedniego.Przeszedłem prawidłową rehabilitację.Po około roku czasu kolano zaczęło pobolewać po wysiłku.Udałem się do lekarza który przeprowadzał zabieg,stwierdził iż może przyjrzeć się z bliska,czy coś w tym kolanie siedzi.Wpisałem się do kolejki na artroskopię.Po pół roku oczekiwania,artroskopia została wykonana.Całość trwała około 10 minut,lekarz stwierdził,iż nic złego się nie dzieje i nie ma tu nic do roboty.Kolano nadal pobolewało po wysiłku czy długim spacerze,ale mogłem podejmować aktywność fizyczną,po prostu zmniejszyłem jej intensywność.Udałem się na jeszcze jedną konsultację,do innego lekarza,który na podstawie obrazu z rezonansu magnetycznego który wykonałem,stwierdził,iż w kolanie jednak coś jest i trzeba przeprowadzić jeszcze jedną artroskopię i będzie ok.Uwierzyłem,że ten umiarkowany ból powysiłkowy zniknie i będę mógł wrócić do pełnej aktywności fizycznej.Zdecydowałem się,na zabieg prywatny,bo terminy na nfz były przeraźliwie długie.Lekarz przeprowadził zabieg,po którym jest o wiele,wiele gorzej,niż przed nim.Teraz nie mogę już podejmować żadnej aktywności fizycznej,bo kolano boli.Lekarz na konsultacji po zabiegu stwierdził,że zrobił co się dało.Byłem wściekły-nie tylko straciłem pieniądze,ale również zdrowie.Tak trafiłem,tym razem z polecenia i jako ostatnia deska ratunku,do trzeciego fachowca.Zakwestionował on sens przeprowadzanej poprzedniej operacji,twierdząc,że na obrazie z rezonansu nie ma uszkodzeń,które niby miały być przyczyną poprzedniej operacji.Stwierdził również,iż przyczyną ciągłych dolegliwości bólowych jest w dużej części usunięta łąkotka podczas pierwszej operacji.Aktualnie istnieje nowa metoda,dzięki której łąkotkę można ponownie przyszyć w brakujące miejsce.Jest to jednak zabieg nierefundowany.Nie dysponuję już funduszami,żeby opłacić ten zabieg,nie mogę się pozbierać po poprzedniej,zbędnej operacji.Czy istnieje jakaś możliwość zaskarżenia kliniki o przeprowadzenie niepotrzebnego zabiegu,sfinansowanego do tego na mój koszt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolanowiec Opublikowano 25 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 operacja ta miała miejsce w ostatnich dniach marca zeszłego roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi