Ania Be. Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Dzień dobry, moja przyjaciółka miała wypadek samochodowy, kompletnie nie z jej winy. Miała spore obrażenia fizyczne (ma m.in tylko połowe rzepki złozoną i tak z kilku kawałków, nie wiadomo, czy bedzie normalnie chodzic) ale też psychiczne. Dziewczyna jest (jak mówi -była) przebojowa, atrakcyjna, inteligentna. Zbierała stypendia naukowe(teraz je straci bo zawali rok-miesiac w spitalu i kolejne 2 w domu), pracowała jako modelka i hostessa(bez kokosów ale zawsze dorabiała), a jej najwieksza pasją był fitness. Miała wyjechać na Erasmusa, zacząć staż w ciekawym miejscu. Wszystko legło w gruzach i dziewczyna jest załamana. Chciałabym jej jakos pomóc. Ona nie wie nawet jakie i skąd moze dostać odszkodowanie. Proszę pomóżcie mi, bym ja mogła pomóc jej.z powazaniem Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzena.euco Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 WitamOd 2006 pomagam w odzyskiwaniu odszkodowan z OC sprawcy, chetnie pomoge równiez Pani kolezance. Prosze sie kontaktowac poprzez mail. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edyta123 Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Witam,Chętnie pomogę w odzyskaniu odszkowania z OC sprawcy, 604974094 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad7 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Owszem, ale nie jestem tu zeby reklamowac tylko pomóc Pani. Na pewno to jaka dziewczyna była pzred wypadkiem oraz status studenta i wybitne oceny wpłyną na wysokość odszkodowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad7 Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 chce tylko pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ania Be. wrote:Dzień dobry, moja przyjaciółka miała wypadek samochodowy, kompletnie nie z jej winy. Miała spore obrażenia fizyczne (ma m.in tylko połowe rzepki złozoną i tak z kilku kawałków, nie wiadomo, czy bedzie normalnie chodzic) ale też psychiczne. Dziewczyna jest (jak mówi -była) przebojowa, atrakcyjna, inteligentna. Zbierała stypendia naukowe(teraz je straci bo zawali rok-miesiac w spitalu i kolejne 2 w domu), pracowała jako modelka i hostessa(bez kokosów ale zawsze dorabiała), a jej najwieksza pasją był fitness. Miała wyjechać na Erasmusa, zacząć staż w ciekawym miejscu. Wszystko legło w gruzach i dziewczyna jest załamana. Chciałabym jej jakos pomóc. Ona nie wie nawet jakie i skąd moze dostać odszkodowanie. Proszę pomóżcie mi, bym ja mogła pomóc jej.z powazaniem AniaPani koleżanka może otrzymać świadczenie odszkodowawcze z polisy OC samochodu sprawcy oraz z innych dobrowolnych ubezpieczeń NNW (samochodu, studenckie itp.). Musi gromadzić faktury za leczenie, wykonać dokumentacje fotograficzną ran blizn. Trzeba przeanalizować jej sytuację zawodowo - osobistą i oszacować zadośćuczynienia i ewentualnie inne roszczenia. Na zgłoszenie szkody z ubezpieczenia NNW ma 3 lata od wypadku a z OC 3 lub 20 lat od dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi