Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

czy przysługuje mi odszkodowanie w przypadku....???

kkradek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

półtora roku temu bylem poszkodowanym w kolizji drogowej..chlop wjechal mi w tyl auta...zglosilem szkode w pzu , i cala procedura zwiazana z naprawa zostala zakonczona. nie zglosilem szkody osobowej bo w danym momencie o tym nie pomyslaem, nie zglosilem sie tez do lekarza (chociaz odczuwalem bole szyji i kregolupa).czy w tej sytuacji jest szansa zebym dostal jakies odszkodowanie i czy jest sens wogole o to walczyć?

kkradek wrote:

półtora roku temu bylem poszkodowanym w kolizji drogowej..chlop wjechal mi w tyl auta...zglosilem szkode w pzu , i cala procedura zwiazana z naprawa zostala zakonczona. nie zglosilem szkody osobowej bo w danym momencie o tym nie pomyslaem, nie zglosilem sie tez do lekarza (chociaz odczuwalem bole szyji i kregolupa).czy w tej sytuacji jest szansa zebym dostal jakies odszkodowanie i czy jest sens wogole o to walczyć?

Przesłanką dochodzenia zadośćuczynienie są obrażenia ciała lub rozstrój zdrowia. Jeśli po wypadku nie był Pan u lekarza, nie zgłosił Pan problemów zdrowotnych to trudno będzie przekonać ubezpieczyciela, że doznał Pan krzywdy. Udanie się do lekarza po 1,5 roku od wypadku i zgłaszanie dolegliwości po wypadku jest raczej niedobrym pomysłem.