Jump to content
Forum Odszkodowania

Problem z ubezpieczycielem PZU

Recommended Posts

Wiem ze temat był maglowany juz wiele razy ale zapytam tak ... co zrobic dalej ? ... miałem kolizje drogowa jako poszkodowany , pzu zrobilo wycene pojazdu , przyznali mi 2100 zł za szkodę cąłkowitą :( fakt ze samochod jest z 1990 r , przy przebiegu 350 000 , ale zostalo w nim wszystko wyremntowane , silnik , skrzynia automat , skorzane foele itd. doslownie wszystko poczawszy od zawieszenia , skonczywszy na lakierze , ubezpieczyciel przyznal szkode całkowitą :( czy te remonty maja na to jakis wplyw ??? pozdrawiam gorąco i poradzcie co robic dalej

Nie , nie , na szczęście nic mi się nie stało. No rozumie ze cena rynkowa jest mała , tylko ze jej nie poznałem , jak rejestrowałem samochód 3 lata temu to cena rynkowa była 12000 BMW 525i Automat , a teraz to jest ile ? Rok temu miałem lekką stłuczkę i ubezpieczenie wypłaciło 3100 zł za malowanie 3 elementów wymiana listew ochronnych drzwi , a teraz ? to jakieś żarty chyba. I drugie pytanie co z tym autem dalej ? Co zrobić z "wrakiem" ? Nie da się go naprawić. Dowód rejestracyjny jest zabrany przez policję. Dziękuję za odpowiedz

Te hieny cmentarne takie jak robo to już chyba ludzi niedługo na ulicy będą zaczepiać. Nie ma taki pojęcia o temacie postu, ale bzdury wypisuje.

Wartość rynkowa pojazdu jest określana wg. systemu eksperckiego Info-ekspert lub Eurotax. Przy samochodach "pełnoletnich" podchodzi się do tego indywidualnie. Radzę zlecić wyliczenie wartości niezależnemu rzeczoznawcy. Koszt: 200 - 400 zł. Jeżeli naprawy główne silnika i innych podstawowych podzespołów miały miejsce nie dalej niż 1 rok temu i są udokumentowane rachunkami - będzie to miało wpływ na wartość. Na Pana wniosek TU powinno wskazać nabywcę wraku.

hmmm odnosnie ROBO , ja nie moge nic takiego udac , ani dostac l4 pracuje na kopalni na dole , i takie cos moglo by zagrozic mojej pracy , bo jezeli bym tak chcial zrobic moglo by to zagrozic mojej pracy , wiec odpada to calkiem , ale dzieki za "oferte".

Odnosnie Miszka , na niektore podzespoly mam rachunki , ale nie na wszystkie , glownie co chodzi o silnik , remont robilem sam , paragony mam tylko na czesci :( remont skrzyni ktory kosztowal 3200 zl zlecilem firmie , ale niemam paragonu , bylo to kiedys w maju , obszycie taicerki nowa skora , robil mi to kolega :( wiec tez faktury ani paragonu na to niemam , szlak by to trafil wszystko . Wie moze ten rzeczoznawca jak to zlece moze to zmieni. Jezeli ktos ma jakies pomysly , bylbym wdzieczny za pomoc. Dziekuje

Proszę napisać odwołanie własnymi słowami, opisać wszystko po ludzku jak było, co Pan naprawiał, że pojazd był zadbany, że służył panu codziennie a teraz za otrzymane odszkodowanie nie może pan nabyć nic w podobie. Niech pan poszuka ew. ofert w internecie na podobne pojazdy (przed wypadkiem) - można się tym posiłkować.

Forumowicz Robo kwalifikuje się do zawiadomienia o przestępstwie do prokuratury - po prostu skandal , to złodziej i przestępca.

Zalecił bo go oszukałeś. Zgłosiłem już sprawę do administratora forum, aby usunął twoje wpisy jako namawiające do popełnienia przestępstwa. Więcej do dyskusji z tobą się zniżać nie będę.

robo12121 wrote:

Podam swój przykład nic mi nie było po wypadku w sensie nic nie czułem że jest źle ale udałem się do szpitala wypisali dokumenty potem u lekarza wypisywał zwolnienia co 3 tyg w sumie wyszło na 2 miesiące czy dłużej

Nic mi nie było a zwolnienie na 2 miesiące... Dobre!!!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...