Problem z ubezpieczycielem PZU
Założył karpiu12345, 28 marca 2013 · 306 wyświetleń
Te hieny cmentarne takie jak robo to już chyba ludzi niedługo na ulicy będą zaczepiać. Nie ma taki pojęcia o temacie postu, ale bzdury wypisuje.
Wartość rynkowa pojazdu jest określana wg. systemu eksperckiego Info-ekspert lub Eurotax. Przy samochodach "pełnoletnich" podchodzi się do tego indywidualnie. Radzę zlecić wyliczenie wartości niezależnemu rzeczoznawcy. Koszt: 200 - 400 zł. Jeżeli naprawy główne silnika i innych podstawowych podzespołów miały miejsce nie dalej niż 1 rok temu i są udokumentowane rachunkami - będzie to miało wpływ na wartość. Na Pana wniosek TU powinno wskazać nabywcę wraku.
hmmm odnosnie ROBO , ja nie moge nic takiego udac , ani dostac l4 pracuje na kopalni na dole , i takie cos moglo by zagrozic mojej pracy , bo jezeli bym tak chcial zrobic moglo by to zagrozic mojej pracy , wiec odpada to calkiem , ale dzieki za "oferte".
Odnosnie Miszka , na niektore podzespoly mam rachunki , ale nie na wszystkie , glownie co chodzi o silnik , remont robilem sam , paragony mam tylko na czesci 🙁 remont skrzyni ktory kosztowal 3200 zl zlecilem firmie , ale niemam paragonu , bylo to kiedys w maju , obszycie taicerki nowa skora , robil mi to kolega 🙁 wiec tez faktury ani paragonu na to niemam , szlak by to trafil wszystko . Wie moze ten rzeczoznawca jak to zlece moze to zmieni. Jezeli ktos ma jakies pomysly , bylbym wdzieczny za pomoc. Dziekuje
Proszę napisać odwołanie własnymi słowami, opisać wszystko po ludzku jak było, co Pan naprawiał, że pojazd był zadbany, że służył panu codziennie a teraz za otrzymane odszkodowanie nie może pan nabyć nic w podobie. Niech pan poszuka ew. ofert w internecie na podobne pojazdy (przed wypadkiem) - można się tym posiłkować.
Forumowicz Robo kwalifikuje się do zawiadomienia o przestępstwie do prokuratury - po prostu skandal , to złodziej i przestępca.
robo12121 napisał(a):
Podam swój przykład nic mi nie było po wypadku w sensie nic nie czułem że jest źle ale udałem się do szpitala wypisali dokumenty potem u lekarza wypisywał zwolnienia co 3 tyg w sumie wyszło na 2 miesiące czy dłużej
Nic mi nie było a zwolnienie na 2 miesiące... Dobre!!!