ccmonia Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Witam, w styczniu 2012 r. miałam wypadek na nartach i zostałam poszkodowana. Obecnie sprawa jest w sądzie i biegli ustalą jaki mam uszczerbek na zdrowiu. Miałam 3 polisy z tytułu ubezpieczenia NNW z różnych firm ubezpieczeniowych. Z każdej polisy uznano 7%, 7%, 5% uszczerbku na zdrowiu. Sprawa jest o wypłatę zadośćuczynienia z tytułu OC sprawcy.(Firma ubezpieczeniowa uznała winę sprawcy) Czy jeśli biegli ustalą, że mam 10 % uszczerbku na zdrowiu to czy na podstawie prawomocnego wyroku mogę się ubiegać w pozostałych firmach ubezpieczeniowych dopłaty do 10 % uszczerbku na zdrowiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 ccmonia wrote: Witam, w styczniu 2012 r. miałam wypadek na nartach i zostałam poszkodowana. Obecnie sprawa jest w sądzie i biegli ustalą jaki mam uszczerbek na zdrowiu. Miałam 3 polisy z tytułu ubezpieczenia NNW z różnych firm ubezpieczeniowych. Z każdej polisy uznano 7%, 7%, 5% uszczerbku na zdrowiu. Sprawa jest o wypłatę zadośćuczynienia z tytułu OC sprawcy.(Firma ubezpieczeniowa uznała winę sprawcy) Czy jeśli biegli ustalą, że mam 10 % uszczerbku na zdrowiu to czy na podstawie prawomocnego wyroku mogę się ubiegać w pozostałych firmach ubezpieczeniowych dopłaty do 10 % uszczerbku na zdrowiu ? Opinie biegłych sądowych będą mocnym argumentem w odwołaniu od pozostałych decyzji. Termin na wniesienie odwołania wynosi 3 lata od decyzji ubezpieczyciela o przyznaniu świadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi