Gdzie, jak się starać o odszkodowanie?
Założył EvelinaS., 26 kwietnia 2013 · 517 wyświetleń
EvelinaS. napisał(a):
Niewielki wypadek na jednym z wrocławskich skrzyżowań, sprawca (kobieta), wymusiła pierwszeństwo mimo drogi podporządkowanej. W wypadku ucierpiałam ja i mój kuzyn. Na miejsce przyjechała policja i karetka. Ja miałam uraz głowy wraz z pękniętymi żebrami. Kuzyn lekko poobijany, posiniaczony. Mam całą dokumentacje medyczną i świadka (kuzyna). Notatki policyjnej nie posiadam, gdyż siedziałam już w karetce.
Z tego co się orientuje to na komisariacie, który podlega pod region możesz otrzymać notatkę policyjną. Powiesz, że potrzebujesz dla ubezpieczalni i muszą Ci ją wystawić. Zawsze są jakies mikrourazy, mimo to, że ich nie widać na pierwszy rzut oka, chociażby psychiczne lub traumatyczne. W każdym razie nie jestem ekspertem w temacie, więc jak coś mogę dać Tobie namiar 888-69-69-98 Przedstawiciel, jednego z centrów odszkodowawczych. Jako chyba jeden z nielicznych dotrzymuje słowa i traktuje ludzi jako ludzi, nie jako prowizje.
św.Krzysztof napisał(a):
W każdym razie nie jestem ekspertem w temacie, więc jak coś mogę dać Tobie namiar 888-69-69-98 Przedstawiciel, jednego z centrów odszkodowawczych. Jako chyba jeden z nielicznych dotrzymuje słowa i traktuje ludzi jako ludzi, nie jako prowizje.
Dzięki, przedzwonie i zobaczę, na co moge liczyć. Pozdrawiam.
EvelinaS. napisał(a):
Witam, Chciałabym w najbliższym czasie otrzymać odszkodowanie z oc sprawcy. Miałam wypadek z winy sprawcy. Obecnie kończe leczenie, proszę o informację, gdzie, jak się starać? Czy lepiej powierzyć firmie czy samej działać?
Jeśli chodzi o pytanie dotyczące tego czy samemu czy z pełnomocnikiem to wszystko zależy od rzetelności pełnomocnika, wysokości prowizji, wiedzy i doświadczenia. Gdy trafi Pani na kogoś niekompetentnego, który swoje działanie ograniczy tylko do wysłanie dokumentów to lepiej prowadzić sprawę samemu. Należy uważać na zawarcie ugody i konsultować taką propozycję z prawnikiem.