unkas Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 WitamMam pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi przeglądając forum.Jestem poszkodowanym w kolizji do którego doszło przez nietrzeźwego kierowcę. Sprawca przejechał na czerwonym świetle uderzając prostopadle w bok mojego samochodu, praktycznie miażdżąc miejsce pasażera a przy tym również prawą cześć pojazdu w tym schowek w którym znajdował się m.in. alkomat warty kilka set złotych. Jako że posiadam go ponad rok czasu, dowód zakupu został zagubiony, gdyż warunki gwarancji producenta mimo że gwarancja jest dwuletnia były tak skonstruowane że i tak wszelkie naprawy/uszkodzenia wiązały się z odpłatnymi naprawami - kalibracją urządzenia, przez co zachowanie dowodu zakupu było zbędne.Z TU otrzymałem odpowiedź że roszczenie w zakresie uszkodzonego mienia jest niezasadne, gdyż nie wykazałem dotąd szkody w majątku nie przedstawiając dokumentów potwierdzającym własności uszkodzonego mienia. Czy odpowiedź TU jest zasadna?, czy dowód zakupu jest konieczny do wypłaty odszkodowania? I tak później regresem ściągną z sprawcy jako że był nietrzeźwy.Z góry dziękuję za odpowiedź.Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi