domka Posted May 28, 2013 Share Posted May 28, 2013 Witam ,moja ciocia uległa wypadkowi, maszyna ucięła jej dwa opuszki palców u prawej dłoni. Dostała jednak list z ZUS-u, że nie dostanie odszkodowania, gdyż to była jej wina. Czy powinna się odwołać i jakie są szanse , że dostanie odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anlex Posted June 5, 2013 Share Posted June 5, 2013 dionuta wrote:Decyduje Protokół Powypadkowy, proszę przesłać skan na adres : polras@wp.pl to wskażę jakie są możliwości uzyskania odszkodowania i od kogo.Pozdrawiam.O prawie do jednorazowego odszkodowania nie decyduje protokół ale okoliczności zaistnienia wypadku, złamanie przepisów bhp itp.Warto aby zainteresowany napisał co i w jakich okolicznościach się stało, jaka maszyna, czy miała zabezpieczenia itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba24 Posted June 17, 2013 Share Posted June 17, 2013 Miałem podobne zdarzenie na hali produkcyjnej, tylko, że ja doznałem uszkodzenia oka. Z odszkodowaniem były "różne" przeboje, ale w końcu trafiłem na fachową Kancelarię Prawa Pracy i Ubezpieczeń Społecznych z Warszawy. Odszkodowanie uzyskałem szczęśliwie Niestety problemy z okiem pozostały i nigdy już nie wrócę do pełni zdrowia Myślę, że o odszkodowanie zawsze warto walczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts