marmim Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 6 dni temu byłam pasażerką w wypadku samochodowym jechałam z mama samochodem kiedy z drogi podporządkowanej wyjechało auto i uderzyło w bok naszego samochodu od mojej strony ,mamie się nic nie stało ale ja mam ogólne potłuczenia miednicy , biodra i nadgarstka w ręce. Jestem chora na reumatoidalne zapalenia stawów i od czasu wypadku mam straszne bóle w miejscach potłuczeń i za bardzo nie mogę się poruszać z tego powodu (lekarz stwierdził że te bóle mogą w przyszłości powracać oraz występować często) dodatkowo jestem studentką i dostałam zwolnienie lekarskie na uczelnie na 3 tygodnie (potem do kontroli)Czy mam prawo starać się o odszkodowanie z OC sprawcy i do kiedy mam złożyć papiery do ubezpieczalni?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 13 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2008 Witaj,oczywiście jako osoba poszkodowana możesz starać się o odszkodowanie z OC pojazdu sprawcy.Roszczenia przedawnią się po 3 latach (chyba, że sprawa zostanie skazany prawomocnym wyrokiem za popełnienie przestępstwa - wówczas sprawa przedawni się po 10 latach). Masz więc sporo czasu na zebranie dokumentacji i zgłoszenie roszczenia. Osobiście jednak radzę zgłosić roszczenie już teraz.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi