goooldia Opublikowano 19 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Witam! studiuje zaocznie mam 22 lata i ubezpieczona jestem w PZU w zakładzie pracy mojego Taty. miesiąc temu miałam artroskopie kolana, później wylądowałam na sorze z powodu zespołu popunkcyjnego spowodowanego znieczuleniem w kręgosłup, teraz jestem w trakcie rehabilitacji czy należy mi się odszkodowanie? w jaki sposób mam sie o niego starać? bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekk Opublikowano 22 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2013 Wszystko zależy od zakresu ubezpieczenia, który wskazany jest w umowie z PZU (zakres polisy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria24 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 Wyżej wskazane jest tylko określenie odpowiedzialności w zakresie uszkodzenia kończyny w zakładzie pracy. Istnieje również możliwość wezwania do zapłaty przedmiotowego szpitala w związku ze szkodą. Należy wówczas uprawdopodobnić - a nie udowodnić, iż Pani stan przed zdarzeniem nie wyglądał faktycznie tak jak jest obecnie. Natomiast w zakresie odpowiedzialności PZU również można zawalczyć - co najważniejsze obecnie Sąd traktuje pobłażliwiej podmioty słabsze gospodarczo - czyli osoby fizyczne, niż takie przedsiębiorstwa jak PZU .xxx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi