moje dziecko spowodowało wypadek
Założył alexbal, 20 czerwca 2013 · 334 wyświetlenia
alexbal napisał(a):
niedawno doszło do następujacego zdarzenia. moja córka w wieku 7 lat jechała chodnikiem na rowerze. chodnik nie ma 2 metrów szerokości więce wiem, ze nie powinna tam być. z prawej strony chodnika znajduje się placyk, który mieszkańcy wykorzystują jako parking. wyjeżdżając z parkingu kierujący samochodem przejeżdża przez chodnik. niestety z lewej strony wyjazdu rosną gęste krzaki i kierujący samochodem nie ma możliwości zobaczenia czy ktoś idzie chodnikiem. tak samo pieszy lub rowerzysta nie widzi wyjeżdżającego samochodu. w tym właśnie miejscu córka wjechała na zderzak wyjeżdżającego samochodu ( na chodniku). proszę o odpowiedź czy całkowita wina leży po stronie mojej córki czy winny jest również kierowca? w jaki sposób najkorzystniej załatwić sprawę. na miejscu nie było policji.
Jeśli w następstwie wypadku córka doznała obrażeń ciała lub rozstroju zdrowia to możecie Państwo wystąpić z polisy OC samochodu który ją potrącił o zadośćuczynienie i odszkodowanie, nawet jeśli to jej zachowanie było bezpośrednią i wyłączną przyczyną zdarzenia.
W przypadku pytań proszę pisać.