Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek w pracy pzu

sersko
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mialem wypadek w pracy ktory skonczyl sie:

-zlamaniem palca wskazujacego prawej dloni

-amputacja opuszka i kawalka kosci palca srodkowego prawej dloni

zlozylem w pzu historie choroby i mialem czekac na telefon w tej sprawie

przed chwila dostalem sms z banku ze pzu wplacilo na moje konto kwote 400zl

nie dostalem zadnego telefonu ani listu

po prostu na koncie pojawilo mi sie 400zl ktore w mojej opini jest smieszna kwota za odniesione obrazenia

pierwszy raz mam do czynienia z procesem odszkodowania i prosze o rade czy te 400zl to jest juz wszystko co dostane od pzu za odszkodowanie?

czy kwota 400zl jest odpowiednia za moje obrazenia? bo szczerze mowiac nie mam pojecia jakie odszkodowanie mi sie nalezy skoro nie mialem zadnej informacji od pzu tylko bez slowa wplacili mi 400zl na konto

prosze o rade dziekuje

Witam

Nie wiem czy 400 zł to już wszystko co zamierza wypłacić PZU ale z tego co Pan pisze to raczej tak. Oczywiście ta kwota jest naprawdę niska i spokojnie może Pan w sądzie uzyskać odszkodowanie dużo wyższe. Urazy są na prawej dłoni, Pan pewnie jest praworęczny więc te uszkodzenia wpływają na możliwość pracy. Wszystko zależy od tego jak bardzo te obrażenia wpłyną na Pana powrót do pracy oraz indywidualnie od rozmiaru cierpień. Gdyby był Pan żołnierzem to prawy palec wskazujący jest wręcz niezbędny :) Mam nadzieję, że wie Pan o co mi chodzi im większa strata tym większe odszkodowanie.