jogi85 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Witam serdecznie, uległem wypadkowi w pracy w wyniku czego doznałem urazu skrętnego nogi, złamania kości strzałkowej i rozerwania wiezozrostu piszczelowo strzałkowego. Pzu przyznało mi 3 proc uszczerbku na zdrowiu. Leczenie zakończyłem ale noga nie zrosła się idealnie gdyż powstała kostnina między kością strzałkową i piszczelową, która delikatnie zmienia anatomiczne ułożenie stopy, ponadto więzozrost piszczelowo strzałkowy nigdy juz się nie zrośnie a noga pobolewa w pracy i myślę, że już nigdy nie będzie tak sprawna jak przed wypadkiem. MOJE PYTANIE JEST NASTĘPUJĄCE.... CZY WEDŁUG WAS PROCENT PRZYZNANY PRZEZ PZU JEST ADEKWATNY DO USZCZERBKU I CZY WALCZYĆ O WIĘCEJ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 jogi85 wrote:Witam serdecznie,uległem wypadkowi w pracy w wyniku czego doznałem urazu skrętnego nogi, złamania kości strzałkowej i rozerwania wiezozrostu piszczelowo strzałkowego. Pzu przyznało mi 3 proc uszczerbku na zdrowiu. Leczenie zakończyłem ale noga nie zrosła się idealnie gdyż powstała kostnina między kością strzałkową i piszczelową, która delikatnie zmienia anatomiczne ułożenie stopy, ponadto więzozrost piszczelowo strzałkowy nigdy juz się nie zrośnie a noga pobolewa w pracy i myślę, że już nigdy nie będzie tak sprawna jak przed wypadkiem. MOJE PYTANIE JEST NASTĘPUJĄCE.... CZY WEDŁUG WAS PROCENT PRZYZNANY PRZEZ PZU JEST ADEKWATNY DO USZCZERBKU I CZY WALCZYĆ O WIĘCEJ.Wydaje się na pierwszy rzut oka, bez zaznajomienia się z dokumentacją medyczną, że ocena jest zaniżona i zasadnym byłoby odwołanie się. Proszę napisać na ile ocenił uszczerbek ZUS - bo z tego co Pan napisał wypadek był wypadkiem przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi85 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Jeszcze nie miałem komisji ala zusowskiej gdyż jestem policjantem, więc na nią czekam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kancelaria24 Opublikowano 15 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2013 Witam, mam nadzieję, że moja ocena w odróżnieniu od wszystkich okaże się skuteczne promujących jedynie swoje firmy w których co do zasady nie ma profesjonalnych prawników - sądząc po opiniach. Bez wątpienia stan faktyczny i mam nadzieję, że również dokumentacja medyczne wskazuje na fakt, iż uszczerbek na zdrowiu jest zaniżany. Jest to praktyka stosowana przez zakłady ubezpieczeń w sposób nagminny - przyjmują oni bowiem ryzyko nieznajomości i nieświadomości wielu pokrzywdzonych i w sposób blankietowy wydają decyzję. W przypadku gdy niektóre podmioty taka decyzja zadowala a mimo wszystko nie rekompensuje szkody wówczas taki zakład na tym zarabia. W opisanym przykładzie bez wątpienia przysługuje zadośćuczynienie i odszkodowanie zarówno za utracone zarobki jeżeli taka sytuacja miała miejsce a także renta w przypadku jeżeli nie jest Pan w stanie wykonywać dotychczasowego zawodu. xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Kancelaria24 wrote:W opisanym przykładzie bez wątpienia przysługuje zadośćuczynienie i odszkodowanie zarówno za utracone zarobki jeżeli taka sytuacja miała miejsce a także renta w przypadku jeżeli nie jest Pan w stanie wykonywać dotychczasowego zawodu..plZadośćuczynienie i odszkodowanie będzie należne w sytuacji jeśli pracodawca lub inny podmiot będą odpowiedzialni za szkodę jakiej pracownik / funkcjonariusz doznał. Jeśli był to nieszczęśliwy wypadek to tylko świadczenie z NNW o które zapewneużytkownik pytał.Utraconego dochodu również może nie być ponieważ wypadek była wypadkiem na służbie co oznacza, że zasiłek chorobowy będzie przysługiwał w wysokości 100 % podstawy wymiaru zasiłku.Jeśli wypadek była wypadkiem na służbie to będzie Pan stawał na komisji organizowanej przez MSWiA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi