Wypadek rowerowy - liczne zlamania czaszki

Założył Sidzik, 22 czerwca 2013 · 346 wyświetleń

Sidzik

Witam!

Niedawno uleglem dosyć poważnemu wypadkowi rowerowemu, w wyniku którego doznałem następujących obrażeń:

Wstrząśnienie mózgu, wieloodlamowe złamanie szczęki LeFort II, obustronne złamanie ścian przednich zatok czołowych, a po stronie ..prawej także tylnej z krwią w świetle zatok. Obustronne wieloodlamowe złamania ścian przednich, bocznych i przyśrodkowych zatok szczekowych z wypuklaniem się odłamów do ich światła.

Wieloodlamowe złamania zasady nosa, kości losowej oraz przegrody nosa.

Liczne złamania blaszek sitowia, rany szarpane tkanek miękkich twarzy, częściowo usunięta warga górna ( około 5%), wybicie zęba z korzeniem - jedynka po stronie lewej.

Jestem ubezpieczony w PZU grupowo pakiet GÓRNIK. Jeden procent od nieszczesliwego wypadku = 690zł

Ile procent uszczerbku powinienem otrzymać?

Sidzik

Dziękuję za odp.

Wypadek z mojej winy, wpadlem w poślizg na rowerze szosowym

Kancelaria24

Należy również zastanowić się nad powierzchnią po której pan się poruszał tym pojazdem. By naprowadzić być może na tej drodze występowała jakaś wyrwa w drodze w którą Pan wjechał, a być może była to konsekwencja wymuszenia kierowcy samochodu. Być może miał Pan wykupioną odpowiedzialność cywilną, albo ubezpieczenie nieszczęśliwych wypadków.

xxx

Tina

Nie ma sensu googlować takich informacji, trzeba się zebrać i iść do firmy. Oni są doświadczeni i wiedzą o ile grać i jak to ugrać. Ja po wybiciu barki przekazałam sprawę do jednej z firm i nie żałowałam. Facet mi wszystko wyjaśnił, nic nie musiałam załatwiać z formalności, wszystko sprawnie i szybko załatwione.

Btw. warto zainteresować się tym co możesz dodatkowo ugrać, poszukaj info o tym jak zbierać rachunki za leczenie, co z klasyfikacją późniejszych dolegliwości, dojazdami na rehabilitacje etc. A to jedna też mega ważne w takich sprawach.