rocherr Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Jest taki problem, ponieważ byłem poszkodowany w wypadku jako pasażer - jechalem z kolegą, który kupił sobie samochód 2 dni wcześniej, podczas wypadku auto nie było jeszcze przerejestrowane na mojego kolegę(jako nowego właścicela). Teraz mam problem ponieważ nie wiem z czyjego OC mam starać się o odszkodowanie - z kolegi czy z poprzedniego właściciela(który tak naprawdę był jeszcze właścicielem tego auta). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rufu_s1 Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 odszkodowanie będzie Panu należało się z oc właściciela auta....czyli poprzedniej osoby.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Otóż rufus źle cię poinformował. Zgodnie z ustawą skutki wyrządzenia szkody po dniu zbycia pojazdu mechanicznego nie obciążają zbywcy tego pojazdu. A skoro tak, to sprawcą Twojej szkody jest twój kolega. Zresztą on jest właścicielem pojazdu, skoro napisałeś, że go kupił. to, że nie dopełnił czynności rejestracyjnych nie jest istotne w tej kwestii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi