Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

PILNE SZKODA OSOBOWA Z OC SPRAWCY-ODWOLANIE ! ! ! !

crave0707
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Ekspertow!

Mam nastepujaca sprawe.

Dnia 16.12.2006 r. uległem wypadkowi komunikacyjnemu w Gdańsku.

Z tytułu ubezpieczenia MOTOR OC sprawcy przyznano mi odszkodowanie za obrażenia ciała powstałe na skutek tego wypadku.

Lekarz pierwszego kontaktu kierujący mnie do Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. Mikołaja Kopernika w Gdańsku dostrzegł oprócz obrażeń obu stawów łokciowych, odcinka szyjnego oraz prawego stawu kolanowego również uraz lewego kolana, co zanotował w swoich zapiskach (karta pacjenta oraz w książeczce RUM).

Niestety specjalista w Szpitalu w SOR –Szpitalny Oddział Ratunkowy, gdzie zostałem skierowany przeoczył ten uraz lewego kolana.

Lewe kolano jest pod ciągłą obserwacją specjalisty ortopedy traumatologa, który cyklicznie wstrzykuje mi dość bolesne blokady oraz na dzień dzisiejszy mam założony Stabilizator stawu kolanowego, abym mógł w miarę „normalnie” poruszać się.

Poinformowano mnie, iż musze pilnie poddać się operacji kolana lewego co swiadczy o tym skierowanie na operacje uszkodzonej łękotki(CITO-natychmiast).

Wiadomo ze im szybciej operacja się odbędzie tym mniejszy uraz odniosę na zdrowiu!

W zaistniałej sytuacji zmuszony jestem rościć od Allianzo pokrycie kosztów leczenia według zaleceń lekarza ortopedy traumatologa (Leki przeciwzapalne i przeciwbólowe, stabilizator stawu kolanowego, wizyty łącznie z operacja w Klinice SWISS MED -koszt operacji i pobytu okolo 4000zl w Gdańsku, gdyż w państwowych szpitalach są bardzo odlegle terminy, a ja w związku z zaistniałą sytuacją nie mogę dłużej czekać, a także o zadośćuczynienie związane z następstwami zaistniałej sytuacji z dnia 16.12.2006 r.)

Lekarz traumatolog nie ma wątpliwości, że jest to uraz powypadkowy powstały na skutek tego wypadku samochodowego.

Allianz przyznal mi po przeslaniu wszelkiej dostepnej mi dokumentacji medycznej tylko 5600zl zadoscuczynienia razem z lekami kolnierzem na szyje i stabilizatorem stawu kolanowego lewego!!Natomiast co do operacji nie zajal stanowiska!!

Mam pytanie w jaki sposob moge napisac odwolanie i co moge w nim zawrzec zeby podzialalo i zostalo wyplacone mi wieksze odszkodowanie oraz zrefundowana operacja w prywatnej klinice-Chcialbym miec zapewnienie z ich strony na pismie ze jesli pojde na operacje prywatna zwroca mi jej koszty!!

Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie!!

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

witam,

takiego zapewnienia na pewno nie dadzą Ci na piśmie, nie liczyłbym na to. Natomiast zgodnie z KC masz prawo do uzyskania zwrotu za operację lub! WYłOżENIA Z GóRY KOSZTóW NIEZBęDNYCH NA LECZENIE (zachęcam do lektury KC, w razie koniecnzości podam Ci ten art.).

odwołanie przygotować musisz bezbłędnie, przyczepiaj się do wszystkiego, 5 tys zadośćuczyneinia do śmieszna kwota! powienienes dostać kilka razy tyle za podobne obrażenia, biorąc pod uwagę Twój stan, jak również konieczność operacji, a potem z pewnością operacji!

nikt na tym forum nie napisze Ci jak napisać odwołanie, bo nie ma przed sobą pism Allianz ani dokumentacji szkodowej, więc masz dwa wyjścia: 1)pisać sememu, 2)zlecić to profesjonalistom (ceny są różne, nie daj się nabić w butelkę i nie daj się oskubać na 30% + VAT, czerwona lampka powinna się zapalić również w sytuacji , gdy prawnik zażyczy sobie % Twojego odszkodowania, oni tak nie mogą robić, biorą za to spore wynagrodzenie z góry, nie dając gwarancji wygranej).

czy w związku z wypadkiem poniosłeś szkody materialne? utracone dochody również mogą Ci się należeć jeżeli jesteś na zwolnieniu, wiesz o tym? napisz co w tawojej sprawie, bo nikt Ci nie odpisał, a jak widzę to stary post.