Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

wypadek samochodowy-złamanie nosa,żebra itp

tomm--2013
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam miałem wypadek samochodowy jako pasażer mocno ucierpiałem tzn miałem złamany nos,żebra, sińce,uraz reki i zwichnięty nadgarstek,mam problemy z kręgosłupem do dnia dzisiejszego (przebywam od paru miesięcy na L4)

Czy ktoś się orientuje ile mogę dostać odszkodowania z polisy OC sprawcy???

tomm--2013 wrote:
witam miałem wypadek samochodowy jako pasażer mocno ucierpiałem tzn miałem złamany nos,żebra, sińce,uraz reki i zwichnięty nadgarstek,mam problemy z kręgosłupem do dnia dzisiejszego (przebywam od paru miesięcy na L4)

Czy ktoś się orientuje ile mogę dostać odszkodowania z polisy OC sprawcy???
Bez dokładnego zaznajomienia się z dokumentacją powypadkową trudno oszacować wysokość roszczeń, bo nie wiadomo jakie są medyczne następstwa wypadku i jak wpłynęły na Pańskie funkcjonowanie. Oprócz zadośćuczynienia, może przysługiwać Panu odszkodowanie z tytułu kosztów leczenia, rehabilitacji, utraconego dochodu.

W przypadku pytań proszę o pisać.

Dzięki za odpowiedz wszystkim ale ja chce znąć konkretne sumy o jakie kazdy z was moze walczyc ...... wtedy bede sie decydowac na kontakt i współprace

Nikt nie poda konkretnej sumy nie znając dokładnej dokumentacji ;)

Poczytaj sobie artykuły o m.in. co powinieneś mieć po wypadku, czy można rozliczyć samochód zastępczy, jak koszty rehabilitacji (np. dojazdy na nią też się liczą). Ja właśnie dzięki tym artykułom i blogom dowiedziałam się, że mogę się starać o naprawdę spore pieniądze.

tomm--2013 wrote:
Dzięki za odpowiedz wszystkim ale ja chce znąć konkretne sumy o jakie kazdy z was moze walczyc ...... wtedy bede sie decydowac na kontakt i współprace
drodzy Koledzy, przeglądając to forum czasem odnoszę wrażenie, że zapytania "ILE, co i jak" kierują początkujący pełnomocnicy szukając odpowiedzi na pytanie, o ile wystąpić w imieniu "złapanego" przez siebie klienta :).

Co wpisać to jedna tylko kwestia ... a to, ile TU zapłaci to już zupełnie inny temat :)
Miej Boże w opiece poszkodowanych przed tymi, co "dochdzą NAJwyższych odszkodowań", a po po podpisaniu umowy z klientem dopiero szukają różnymi sposobami informacji, "co z tym fantem począć" :)

tomm--2013 wrote:

Nikt nie będzie w stanie podać konkretnych sum gdyż zależy to od bardzo wielu czynników.. Może to być i 3000 zł jak i 20 000zł.

tomm--2013 wrote:

Wybieranie pełnomocnika tylko po zapewnieniu ile może wywalczyć jest mocno ryzykowane. Może warto porozmawiać z każdym i ustalić jaki jest sposób prowadzenia sprawy, szacowanie roszczeń, gromadzenie dowodów, wynagrodzenie i wtedy podjąć decyzję, ewentualnie prowadzić sprawę samodzielnie.

• 2 tygodnie później...

Witam Serdecznie,

Powtórzę się jak moi poprzednicy ale Wysokość odszkodowania jakie można uzyskać za wypadek jest zależna nie tylko od samych obrażeń które w tym wypadku nie są tak tragiczne lecz między innymi to że przez jakiś uraz do końca życia np. nie może pracować na jakimś stanowisku lub nie może wykonywać żadnej pracy fizycznej bo Kręgosłup nie wytrzyma takiego obciążenia, ważne jest też często hobby i nasze zainteresowania które przez wypadek mogą zmienic nasze życie.

Bardzo Ważne w odzyskaniu najwyższego odszkdowania jest również udokumentowanie, że ten wypadek nie zakończył się na przywiezienu przez karetkę do szpitala i wypisie z niego po badaniach, tylko pokazanie że dostaliśmy stertę leków do wykupienia i podpiecie recepty oraz paragonów za zakup tych leków, czy też faktury za wizyty lekarskie lub same skierowania na jakieś kontrole, prześwietlenia czy inne zabiegi mające na celu sprawdzenie czy wszystko jest dobrze.

xxx