debski Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Witam sprawa wyglada nastepujaco , 5 miesiecy temu mialem wypadek nie bede opisywal co i jak , ja prowadzilem pojazd bez uprawnien ale wina byla drugiego kierowcy , 3 dni temu wyrok sadu sie uprawomocnil , sad orzekl wine pani ktora we mniie wjechala . dzis dzwonilem do jej ubezpieczyciela (WARTY) i zglosilem szkode , powiedzili ze w przeciagu 7 dnii roboczych skontaktuje ssie ze mna rzeczoznawca zeby zrobic kosztorys napraw , kazali mi przygotowac ksero dowodu rejestracyjnego i ksero prawa jazdy , z tym ze prawa jazdy nie posiadam . Narazie nic na ten temat nie wspominalem stwierdzilem ze poczekam z tym az przyjdzie do mnie rzeczoznwaca i powiem mu too osobiscie . I tu moje pytanie : Czy warta wyplaci mi pieniadze za to zdarzenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 debski wrote: Witam sprawa wyglada nastepujaco , 5 miesiecy temu mialem wypadek nie bede opisywal co i jak , ja prowadzilem pojazd bez uprawnien ale wina byla drugiego kierowcy , 3 dni temu wyrok sadu sie uprawomocnil , sad orzekl wine pani ktora we mniie wjechala . dzis dzwonilem do jej ubezpieczyciela (WARTY) i zglosilem szkode , powiedzili ze w przeciagu 7 dnii roboczych skontaktuje ssie ze mna rzeczoznawca zeby zrobic kosztorys napraw , kazali mi przygotowac ksero dowodu rejestracyjnego i ksero prawa jazdy , z tym ze prawa jazdy nie posiadam . Narazie nic na ten temat nie wspominalem stwierdzilem ze poczekam z tym az przyjdzie do mnie rzeczoznwaca i powiem mu too osobiscie . I tu moje pytanie : Czy warta wyplaci mi pieniadze za to zdarzenie ?? Skoro kwestia winy została ustalona w postępowaniu karnym to brak prawa jazdy nie powinien wpłynąć na prawo do wypłaty odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
debski Opublikowano 8 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 dobrze dziekuje troche sie uspokoilem , mam jeszcze jedno pytanie , wrazie gdyby ubezpieczyciel probowal "cwaniakowac" jakimi artykulami lub paragrafami moge podeprzec moja racje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 8 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 debski wrote: dobrze dziekuje troche sie uspokoilem , mam jeszcze jedno pytanie , wrazie gdyby ubezpieczyciel probowal "cwaniakowac" jakimi artykulami lub paragrafami moge podeprzec moja racje ? To Ubezpieczyciel będzie musiał wskazać podstawę prawną swojego stanowiska Pan nie musi nic udowadniać, a takiej podstawy, że jeśli nie mam prawa jazdy to obniża się odszkodowanie w przepisach nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario1968 Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 Ale ubezpieczyciel może stać na stanowisku przyczynienia się do szkody. I pewnie tak zrobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miszka Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 To bzdura, sam fakt nieposiadania uprawnień nie może wpłynąć na przyczynienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi