basic34 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Niespełna dwa lata temu miałam wypadek samochodowy. W wyniku którego doznałam urazu kręgosłupa i ranę głowy.Sprawca miał znajomości na policji, więc występowałam w charakterze oskarżonej, mimo tego, że to nie ja spowodowałam wypadek. Po pięciu sprawach sądowych zapadł wyrok, w którym zostałam uniewinniona. Prokuratura się nie odwołała od wyroku tylko ten pan sam się odwołał od wyroku. Teraz czekam na rozprawę we wrześniu, na której mają się skonfrontować biegli.Od paru tygodni boli mnie kręgosłup szyjny. Po wizycie u neurologa dostałam skierowanie na rehabilitację.Mam pytanie. Czy po takim czasie mogą być odczuwane skutki wypadku? Czy będzie mi się należało odszkodowanie za to, że nie słusznie zostałam oskarżona o spowodowanie wypadku. Kosztowało mnie to dużo nerwów i nieprzespanych nocy.Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal KW Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Skutki wypadku mogą się pojawiać niestety do końca Pani życia.Jeżeli chodzi o odszkodowanie to: odszkodowanie z OC sprawcy (zadośćuczynienie , koszty poniesionego leczenia,utrata dochodów itp ) z tytuły wypadku należy się Pani bez żadnych wątpliowości.Jezeli chodzi o odszkodowanie z tytuły poniesionych kosztów prowadzenia sprawy: to owszem istnieje taka możliwość ,jednakze musiałaby Pani wnieść sprawę do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basic34 Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Dziękuję za odpowiedz. Na razie czekam na wynik sprawy we wrześniu. Potem zobaczę co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anlex Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 basic34 wrote:Czy po takim czasie mogą być odczuwane skutki wypadku? Czy będzie mi się należało odszkodowanie za to, że nie słusznie zostałam oskarżona o spowodowanie wypadku. Kosztowało mnie to dużo nerwów i nieprzespanych nocy.Z góry dziękuję za odpowiedź.Odszkodowanie za nie słuszne oskarżenie nie będzie się Pani należało. Może Pani wystąpić o odszkodowanie z polisy OC sprawcy wypadku / kolizji. Jeśli chodzi o obecne dolegliwości bólowe, to czy występowały one po wypadku i czy była Pani konsultowana przez lekarza? Jeśli nie i minął od wypadku tak znaczny upływ czasu to będzie Pani bardzo trudno udowodnić, że jest to następstwo wypadku. Ubezpieczyciel będzie podnosił każdą okoliczność na Pani niekorzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi