Porównywarki -korzystacie?
Założył intro, 26 lipca 2013 · 779 wyświetleń
Ad88 napisał(a):
Ja z kalkulatora CUK korzystam.
Ja też, ale to moje pierwsze podejście do nich, ubezpieczałaś tam auto?
brezi napisał(a):
Takie narzędzie często mogą wprowadzać w błąd. Poza tym nie można w ten sposób szczegółowo przeanalizować zapisów umowy.
W przypadku OC nie ma potrzeby poznawania zapisów umowy ponieważ każdy ubezpieczyciel musi oferować to samo. Wynika to z zapisów ustawy. Także jeśli porównywarka internetowa znajdzie najtańszą ofertę możesz śmiało wykupić tam ubezpieczenie.
Raffał napisał(a):
No mi też właśnie w Cuk proponowali pakiet, muszę to przemyśleć jeszcze.
I bardzo dobrze. Bardzo często pakiet pomimo na pierwszy rzut oka wysokiej opłacalności, w przypadku szkody okazuje się tragicznym wyborem (wynika to z faktu, że często tanie OC, łączy się ze słabym ubezpieczeniem majątkowym). Jeśli wybieracie ubezpieczenia w pakiecie z mieszkaniem, przeanalizujcie dokładnie umowę ubezpieczenia mieszkania, ponieważ tam może być wiele nieciekawych zapisów (niska suma ubezpieczenia, dużo wyłączeń odpowiedzialności itp)
Raffał napisał(a):
No mi też właśnie w Cuk proponowali pakiet, muszę to przemyśleć jeszcze.
Przede wszystkim zobacz czego potrzebujesz.My wcześniej wynajmowaliśmy mieszkanie, więc właściciel je ubezpieczał.Po śmierci babci odziedziczyliśmy 2-pokojowe mieszkanie w bloku i bałam się nie mieć ubezpieczenia.W pionie były już zalania, sąsiadów z dołu okradziono. Taka okolica niestety. Najważniejsze dobrze czytaj umowę, ja czytałam 2 razy 🙂 ale teraz śpię spokojnie.