bezkituu Posted July 30, 2013 Share Posted July 30, 2013 Witam, mam pytanie odnośnie odwołania od decyzji.Mianowicie, ubezpieczona jestem grupowo na uczelni, ubezpieczenie 40zł od NNW (Następstw Nieszczęśliwych Wypadków) na kwotę 300.000zł w Allianz.W marcu skręciłam staw skokowy podczas wf-u na uniwersytecie, na pogotowie pojechałam dnia następnego, ponieważ wf-ista kazał obserwować kostkę i w razie co jechać.W szpitalu usłyszałam, że mam skręcony staw skokowy i zerwaną torebkę stawową, i że jeżeli chcę jeszcze kiedykolwiek chodzić w butach na obcasie koniecznie gips 3tyg. Zgodziłam się.W papierach zapisano, że skręciłam staw skokowy i uszkodziłam torebkę stawową. Zalecenia rehabilitacja, kule. Skierowanie do chirurga.Chirurg prowadzący stwiedził, że rehabilitacja nie, wystarczą kąpiele. Leczenie dwa miesiące, ale dalej kostka boli i jest większa niż u prawej nogi. Złożyłam wniosek i wszystkie dokumenty po miesiącu latania i wywijania się firmy ubezpieczeniowej.Komisja lekarska za domem, trwała krócej niż mój dojazd SAMOCHODEM do lekarza, ok. 15-20sekund.Przyznano mi 2% z 5% (1% = 300zł), uważam, że to za mało, czy mam rację i czy jest sens odwoływania się?Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
imported_sisi Posted August 9, 2013 Share Posted August 9, 2013 komisje lekarskie ubezpieczycieli często zaniżają procentowy uszczerbek na zdrowiu. To z kolei wpływa na wypłatę niższego odszkodowania. Kwota 300 zł za 1 % uszczerbku jest zaniżona kilkakrotnie. Jeżeli odwołanie do ubezpieczyciela nie pomoże - zostaje skierowanie sprawy na drogę postępowania cywilnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anlex Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 rherra7 wrote:Witam.Firmy zaczynają od 1%= 2000zł lub więcej.PozdrawiamJeśli sprawa dotyczy ubezpieczenia dobrowolnego NNW, to kwestię wypłaty świadczenia za 1 % uszczerbku regulują ogólne warunki ubezpieczenia, a nie działanie firmy. Pytający wyrażenie pisze, że 1 % = 300,00 zł. (1 % x suma ubezpieczenia). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts