Jump to content
Forum Odszkodowania

Odmowa uznania uszczerbku na zdrowiu - wypadek z mojej winy

Recommended Posts

Witam

Otrzymałem pismo odmowne od ubezpieczyciela z Compensy w sprawie uznania uszczerbku na zdrowiu ( ubezpieczenie na życie ). W styczniu miałem wypadek samochodowy, wpadłem w poślizg. Ubezpieczyciel w odmowie zasłania się definicją wypadku oraz notatką z policji w której zdaniem Panów policjantów nie dostosowałem prędkości do panujących warunków na drodze. Na podstawie tego decyzja jest odmowna.

Zaś z PZU ( ubezpieczenie NNW ) nie było problemu 2 dni i sprawa załatwiona.

Proszę o pomoc, czy mogę się odwołać od ich decyzji i na co się powoływać ?

Z góry dziękuję.

Olczykim wrote:
Witam

Otrzymałem pismo odmowne od ubezpieczyciela z Compensy w sprawie uznania uszczerbku na zdrowiu ( ubezpieczenie na życie ). W styczniu miałem wypadek samochodowy, wpadłem w poślizg. Ubezpieczyciel w odmowie zasłania się definicją wypadku oraz notatką z policji w której zdaniem Panów policjantów nie dostosowałem prędkości do panujących warunków na drodze. Na podstawie tego decyzja jest odmowna.

Zaś z PZU ( ubezpieczenie NNW ) nie było problemu 2 dni i sprawa załatwiona.

Proszę o pomoc, czy mogę się odwołać od ich decyzji i na co się powoływać ?

Z góry dziękuję.
Odwołanie zawsze może zostać złożone. Ważne jest aby dokładnie zapoznać się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia.