natalka68 Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 Witam.Dnia 7 września mielismy stłuczkę w wyniku której samochód został poważnie uszkodzony, została przyznana szkoda całkowita co do sumy można polemizowac a;le nie o to chodzi.Mój chłopak dzień po zdarzeniu doznał urazu szyi i głowy- była wizyta na pogotowiu, chirurg neurolog itp. Leczenie trwało 2 tyg dostał zwolnienie i stąd moje pytanie czy możemy starać się o odszkodowanie z OC sprawcy? Jak się do tego zabrać? Dodam ze sprawca jest ubezpieczony w WARCIE.Czy możemy starać sie o odszkodowanie z jego OC i naszego NNW?Bede wdzięczna za pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anlex Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 natalka68 wrote:Witam.Dnia 7 września mielismy stłuczkę w wyniku której samochód został poważnie uszkodzony, została przyznana szkoda całkowita co do sumy można polemizowac a;le nie o to chodzi.Mój chłopak dzień po zdarzeniu doznał urazu szyi i głowy- była wizyta na pogotowiu, chirurg neurolog itp. Leczenie trwało 2 tyg dostał zwolnienie i stąd moje pytanie czy możemy starać się o odszkodowanie z OC sprawcy? Jak się do tego zabrać? Dodam ze sprawca jest ubezpieczony w WARCIE.Czy możemy starać sie o odszkodowanie z jego OC i naszego NNW?Bede wdzięczna za pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiamCzy Pani chłopak doznał urazu szyi dzień po wypadku, czy ból i problemy neurologiczne ujawniły się po wypadku, bo to zmienia diametralnie sytuację. Przyjmuję, że to błąd w pisowni.Jeśli w następstwie kolizji doszło do rozstroju zdrowia to Pani chłopak może dochodzić zadośćuczynienie i odszkodowania z polisy OC. Możecie Państwo również wystąpić o świadczenie z polisy OC.W przypadku pytań proszę o kontakt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalka68 Posted September 19, 2013 Author Share Posted September 19, 2013 Oczywiście ból i problemy neurologiczne były następstwem wypadku co potwierdzili lekarze.Czym dokładnie jest świadczenie z polisy OC ? Bo odszkodowanie i zadośćuczynienie rozumiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anlex Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 natalka68 wrote:Oczywiście ból i problemy neurologiczne były następstwem wypadku co potwierdzili lekarze.Czym dokładnie jest świadczenie z polisy OC ? Bo odszkodowanie i zadośćuczynienie rozumiem.oczywiście chodziło mi o świadczenie z polisy NNW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalka68 Posted September 20, 2013 Author Share Posted September 20, 2013 A co z laweta? Wezwana na miejsce wypadku bezstronna firma wystawila fakture na lkwote 480 zł. Czy mozemy to jakos odzyskac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kancelariabugaj Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Witam Tak, należy zgłosić to roszczenie ubezpieczycielowi sprawcy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts