plum222 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Witam serdecznie. 3 lata temu miałam wypadek samochodowy, trafiłam do szpitala, ale szpital odesłał mnie do domu, bez żadnych badań. Po jakimś pół roku od wypadku zaczęłam odczuwać dolegliwości kręgosłupa. Po pochodzeniu po lekarzach zdiagnozowano u mnie złamanie blaszki kręgosłupa oraz złamanie mostka. Dopiero teraz zgłosiłam się do ubezpieczyciela po odszkodowanie z OC i NNW. Ubezpieczyciel wypłacił bardzo małą kwotę nie uznając obrażeń kręgosłupa ani mostka. Wypłacił tylko za lekkie otarcia głowy, co było napisane w notatce szpitalnej. Co robić dalej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plum222 Posted September 29, 2013 Author Share Posted September 29, 2013 Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plum222 Posted October 1, 2013 Author Share Posted October 1, 2013 Nikt nie umie mi pomóc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anlex Posted October 2, 2013 Share Posted October 2, 2013 W Pana przypadku najistotniejszą rzeczą jest ustalenie związku przyczynowo - skutkowego pomiędzy wypadkiem, a urazem kręgosłupa. W większości przypadków urazy kręgosłupowe ujawniają się maksymalnie do 1 tygodnia od wypadku, Panu taki uraz ujawnił się po ok. 6 miesiącach stąd wątpliwości Ubezpieczyciela. Sprawa jest bardzo trudna i raczej możliwość dochodzenia zadośćuczynienia za uraz kręgosłupa tylko przez sąd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plum222 Posted October 2, 2013 Author Share Posted October 2, 2013 Dziękuję za poradę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts