tinki89 Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 Dzień dobry Kilka dni temu podczas ręcznego wkładania na "dużą łyżkę" koparki mniejszą łyżkę przycisnęła mi ona kantem kciuk do metalowego elementu i nastąpiła częściowa amputacja opuszki kciuka lewego. Miałem założone rękawiczki, a na miejscu nie było sprzętu żeby inaczej to załadować. Od razu pojechałem do szpitala a brygadzista zgłosił ten fakt przełożonemu. Dostałem zwolnienie lekarskie wstępnie na 2 tyg. W dniu dzisiejszym bhp spisał zeznania i zaczyna zajmować się tą sprawą. Wypadek miał miejsce podczas pracy w godzinach nadliczbowych( pracę zaczynam o 7 a zdarzenie miało miejsce o 16:30) Czy pracodawca powinien to zgłosić do inspekcji pracy jako wypadek przy pracy? Czy bhpowiec może uznać tu moją winę bez zgłaszania wypadku do inspekcji pracy? Jakie mam prawa z tytułu tego wypadku? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowbell Opublikowano 30 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2014 Skontaktuj się z Kancelarią Odszkodowawczą Cito Kraków. Pracuje tam grupa specjalistów, którzy udzielą Ci fachowej porady i krok po kroku pokierują jak dochodzić odszkodowania powypadkowego i za uszczerbek na zdrowiu. Specjaliści z kancelarii pomagają również w zakresie odszkodowań komunikacyjnych, powypadkowych samochodowych i typowo wypadków w pracy. Polecam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi