Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

odpowiedzialność za wykonanie usługi podczas szkolenia makijażu perman

sushi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam pytanie w drugą stronę chodzi o umowę o dzieło-byłam Wykonawcą/akurat makijaż permanentny/ dlatego wpisuję się w ten wątek

chodzi o to że umowa brzmiała"Realizacja autorskiego szkolenia:zaplanowanie i przeprowadzenie kursu z zakresu maikjażu permanentnego" z tym że Zamawiający Centrum Szkoleniowe ,w dniu tego "szkolenia" po ok.godzinie przerwał mi tok nauki i teorii i poinformował że zaraz będzie pierwsza modelka !? a osoby uczące się nie miały nawet możliwości nauki na tzw.materiałach "sztuczna skóra"w efekcie bez żadnego przygotwania musiałyśmy zacząć robić modelki/centrum bierze od nich pieniądze za usługi /

w efekcie tak naprawdę zarabiałyśmy kolejne pieniądze dla nich zamiast uczyć się

poza tym wszystkim zarówno materiały jak i sprzęt dostarczone przez Zamawiającego nie spełniały swojego zadania

były przestarzałe,maszynka do makijażu psuła się itp.osoby które zapłaciły za to "szkolenie" były w lekkim szoku ja zresztą też ponieważ nie mozna było poprawnie wykonywać zabiegów bo mozna zrobić krzywdę i to się stało.tera ja jako Wykonawca jestem nękana a co z zamawiającym?proszę o wskazówki

• 11 miesięcy temu...