Witam. Mam taki oto problem a mianowicie , miałem stłuczke gosc we mnie wjechal odpadlo mi kolo cały przód pogiety itp itd.. przyjechał rzeczoznawca z mtu gadka szmatka daje papiery i wycenił mi szkode całkowitą na 1300 zł. Wartosc samochodu na 2, 300 zl i naprawe na 9,205 zl. Kiedy za taka cene nigdzie nie znajde takiego samochodu plus do tego jest bardzo zadbany co sobote siedizałem w garazu głaskałem go jeszcze bardziej słyszalem ze jak sa aluminiowe felgi to wartosc samochodu wzrasta u mnie w protokołach nawet nie ma o tym zadnego wspomnienia.. nie wiem co mam teraz z tym robic czy macie jakis pomysl ? plus chce zglosic jeszcze skzode na osobie (lekkie potluczenia ) czekam na opdowiedz
Mtu szkoda całkowita , niska wycena
Założył zales92, 26 października 2013 · 304 wyświetlenia
Nie wiem jaki to samochód, ale jeżeli nie jakiś rarytas to jest to trochę indywidualna ocena. Oczywiście można napisać odwołanie, ale musi być uargumentowane. Jeżeli pojazd był wyceniany w Eurotaxie to można zastosować opcję: stan ponadprzeciętny, co powoduje znaczny wzrost wartości np. o 30 - 40 %. Wyposażenie dodatkowe pojazdu jest przez system pomijane, ale każdy rzeczoznawca powinien je samemu wycenić - są to kwoty w granicach kilkudziesięciu złotych za element.
Taką wycenę lub odwołanie należy skonsultować z rzeczoznawcą samochodowym.