kalynka22 Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Witam,Mam problem z uzyskaniem odszkodowania, proszę o pomoc jeżeli da się coś jeszcze z tym zrobić. Oto opis mojego przypadku Wypadek miałam 8 września 2012 podczas zawodów sportowych, 6 grudnia miałam operacje, następnie rehabilitacje itd. Czas od momentu wypadku do zakończenia leczenia trwał rok, z tego co wiem, mam też orzeczoną dysfunkcje stałą kolana. Z zakończeniem leczenia, zaczęłam interesować się odszkodowaniem, dowiedziałam się, że nie zapłaciłam ubezpieczenia na uczelni za pierwszy rok studiów (okres od 01.10.2011-30.09.2012), które obejmowało by dzień wypadku. Tak, więc nie wydano mi wniosku w dziekanacie i domyślam się, że z tym nic już nie da się zrobić mimo, że od 01.09.2012 byłam ubezpieczona, czyli miałam ubezpieczenie przez cały okres leczenia ;/. Następnie skierowałam się do AZS-u tam z kolei byłam ubezpieczona do 30.09.2012 czyli obejmowało to dzień w którym miałam wypadek, jednak w umowie przeczytałam, że powinnam w ciągu 30 dni od wypadku zgłosić to ubezpieczycielowi, czego oczywiście nie zrobiłam, bo o tym nie wiedziałam, myślałam, że wszystko to załatwia się dopiero po zakończonym leczeniu. Mogę coś jeszcze zrobić by dostać jakie kol wiek odszkodowanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yanek Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 No trochę "przyspałaś" ale trzeba spróbować. Sprawdź sobie czy nie obejmuje Cię np. ubezpieczenie rodziców! Możesz też zwrócić się po poradę do prawnika/firmy zajmujących się takimi sprawami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts