bumek Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam. Chciałem się dowiedzieć czy można otrzymać jakieś odszkodowanie za następującą błędną diagnozę. Ostatnio przewróciłem się i postanowiłem zrobić rtg palca gdyż on spuchł. Po odebraniu zdjęcia na płycie w opisie zobaczyłem, że w diagnozie napisane jest, że nie widać żadnych zmian pourazowych. Tymczasem na zdjęciu wyraźnie widać odłamek kości. Poszedłem z tym do szpitala, wykonano rtg ponownie i stwierdzono złamanie z oderwaniem fragmentu kostnego paliczka dalszego. Kierownictwo ośrodka było bardzo przejęte tym faktem i wielokrotnie mnie przeproszono za ten fakt. Czy mogę otrzymać jakieś odszkodowanie? jak tak to o jakich kwotach jest mowa? oraz do kogo z tym się zgłosić? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGO Opublikowano 6 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Jest to błędna diagnoza i należy Ci się zadośćuczynienie, ponieważ takie postępowanie radiologa (przypuszczam, że to on robił opis zdjęcia) jest nieprawidłowe.Powinieneś zgłosić sprawę do placówki służby zdrowia, w ktorej wykonywane było zdjęcie i poprosić o przedstawienie nr polisy OC, bądź nr polisy OC radiologa (jesli wykonuje swoje usługi na podstawie umowy cywilnoprawnej). Jeżeli w/w placówka odmówi, poproś o skierowanie sprawy do ich ubezpieczyciela.Pozostaje Ci także zgłoszenie sprawy do Rzecznika Praw Pacjenta, Izby Lekarskiej. Możesz także zgłosić zawiadomienie do Prokuratury.Jeśli potrzebujesz pomocy, napisz do mnie wiadomość prywatną. Chętnie pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komin Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Możesz dostać odszkodowanie, pod warunkiem, ze zostanie wykazana wina lekarza/szpitala. Radzę zgłosić się z tym do kancelarii odszkodowawczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemigiuszSroka Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 WitamW czwartek miałem wypadek w budynku ZUS . Wstając od pani w boksie zachaczylem nogą o drugie stojące podobno nieprawidłowo krzesło i wypadłem na środek sali ...Od razu żona zawiozła mnie do szpitala .. Tam siedząc 4 godziny ( 2 osoby były !!!) zrobiono mi rtg i lekarz chirurg nie oglądając mojej nogi stwierdził pęknięcie powierzchowne torebki . Mówiłem że noga bardzo mnie boli . Po godzinie prosiłem cos przeciwbólowego ale mi odmówiono podania .Noga była jak balon spuchnięta .Dwa dni pózniej pojechałem drugi raz do innego szpitala ponieważ miałem potworne bóle tej stopy .Noga była sina w 4 miejscach . Zrobiono mi pwtórne zdjecie rtg które wykazało ewidentne złamanie kości skokowej z przemieszczeniem . Co mam zrobić w takiej sytuacji ??? To był błąd w sztuce lekarskiej podczas pierwszej wizyty . Dziś mam założony gips i wszystkie opisy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi