problem z odszkodowaniem - szkoda osobowa uraz kręgosłupa
Założył Thunderice, 9 listopada 2013 · 540 wyświetleń
Witam,
mogę panu pomóc w uzyskaniu odszkodowania.Pracuję dla firmy odszkodowawczej DRB,króra w profesjonalny sposób zajmie się pana sprawą.Mogę uwowić pana z naszym przedstawicielem,który przekaże wszystkie informacje jak dalej postępować w pańskiej sprawie.Mój tel kontaktowy 606909644.
W związku z rzuconym przeze mnie tematem mam prośbę do tych wszystkich firm typu ERW DRB itp.oferujących swoje usługi w zakresie pomocy w odzyskaniu odszkodowań NIE PROSIŁEM O WRZUCANIE REKLAM FIRM TYLKO O ODPOWIEDŹ NA MOJE PYTANIA. Jakoś w moim tekście nie ma prośby typu SZUKAM FIRMY żeby dać jej za podpis pieczątkę radcy prawnego lub adwokata 1/4 należnego mi świadczenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
PYTANIA DO TEMATU:
1. Czy przed złożeniem pozwu mam sam dodatkowo prywatnie zwrócić się do lekarza orzecznika, czy mogę o to wnioskować podczas rozprawy?
2. Czy jeśli miałem uraz z różnych punktów tabeli to czy procenty się sumują czy są jakoś inaczej wyliczane?
3. Czy ktoś wie co oznacza zapis w karcie choroby
01P=01L/
04P=04L/ i coś za ukośnikiem ale z uwagi na charakter pisma lekarza nie do odczytania. ( być może chodzi o ograniczenie ruchomości kręgosłupa szyjnego w tzw skali lovettte'a)
Dziękuję. To jest konkretna odpowiedź 🙂 wiem, że zadośćuczynienie nie jest liczone od procenta. W moim odwołaniu to podniosłem i powołałem się na konkretne orzeczenia sądów. Przy okazji mojego wypadku zapoznałem się z wieloma wykładniami, komentarzami KC i ustawami dot. ubezpieczeń. Dziękuję raz jeszcze ERW za konkretne odpowiedzi! Co do firm sa i takie które chcą kasy (u mnie to było 123zł) za to tylko aby mogły się zwrócić do orzecznika w celu uzyskania informacji czy warto w ogóle zająć się danym klientem i wiem co mówię bo na taką trafiłem (oczywiście zrezygnowałem z ich pomocy) choć większość podejmuje się w zamian za określona prowizję od uzyskanej ostatecznej kwoty. A z tym opisem w karcie udam się po prostu do lekarza i zapytam bo podczas ostatniej wizyty po prostu zapomniałem!
A czy może wiecie jaka kwota wypada za 1% uszczerbku w TU HDI / WARTA chodzi o polisę OC? gdzie to jest opisane, gdzie szukać? bo np. w PZU w moim przypadku 1% - 600zł w ubezpieczeniu grupowym w pracy.