Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Wypadek i ciąża 8 mc,odszkodowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam do Państwa pytanie dotyczące wypadku jaki miałam 8 .11

Jechałam samochodem a1 i uderzyła do mnie kobieta jadąc autem firmowym,w wyniku tego uderzyłam w samochód i następnie zatrzymałam się na tirze.asuto do kasacji,mnie przetransportowano helikopterem do szpitala.

Teraz najważniejsze info,jestem w 8 mc ciąży,na szczęście dziecku nic się nie stało,przebywałam w szpitalu 6 dni.

Rozpoznanie wg.dokumentacji z wypisu szpitalnego:

Stłuczenie w okolicy lędźwiowej oraz Skręcenie w odcinku szyjnym kręgosłupa.

L-4 od 8-27.11,kołnierz ortopedyczny.Nie miałam robionego rentgena ze względu na ciążę,wykonany został 2 x rezonans.

Zalecenia to oczywiście kontrola w poradni onkologicznej oraz ginekologicznej.

Cały czas odczuwam silny bol pleców,na chwilkę jak wstanę z łóżka już mnie boli a wiadomo teraz w związku z ciążą będzie dodatkowe obciążenie na kręgosłup i możliwe ze z powodu tego wypadku będę musiała mieć zrobione cesarskie cięcie zamiast porodu naturalnego.

Chciałam się Was zapytać czy mam szansę na jakieś odszkodowanie,wiadomo ,że takie leczenie może długo trwać,a dziś mają dzwonić z link4 w sprawie zgłoszenia mojej szkody i nie wiem jak to wycenić.

Samochód do kasacji,ale to już inna sprawa.

W czasie wypadku zaginęły moje okulary,muszę je nosić na codzień bo to duża wada wzroku,jak mam udowodnić ze zaginęły,wszyscy przeszukali wrak,nic nie znależiono a ja muszę je nosić na codzień.

Do tego ogromny stres ,ból,podano mi w szpuitalu relanium.

Mąż musiał wziąść urlop bo niestety opieka mu się nie należy bo ja jestem na umowie.W szpitalu znioszczono mi ubranie(rozcięte),ale wiadomo nie mam paragonu.

Bardzo proszę o poradę jakąkolwiek,ile żadać od TU żeby nie przesadzić ani nie zaniżyć.

Jaka jest procedura jeśli chciałabym sama poprowadzić moją sprawę przynajmniej do jakiegoś etapu...2 tys mam szansę dostać bez jakiś komplikacji?

Z góry dziękuję

• 2 miesiące temu...

Witam,chciałam napisać,że pomogła mi firma ERW ,namiary mogę posłać na emaila.Link 4 już część mi wypłaciło,teraz sprawa jest kontynuowana w celu całkowitej ugody.Firma ERW wszystko za mnie załatwiła,mają bardzo niską prowizję od sprawy,ja niczym nie muszę się zajmować ,a mogę z czystym sumieniem gorąco Wam polecić. Jest to moje jednoczesne podziękowanie za prowadzenie mojej sprawy,jeśli ktoś szuka ucziwej i solidnej firmy to z czystym sumieniem i z całego serca mogę Wam ją polecić.

Pozdrawiam serdecznie.Monika